Un om de ştiinţă rus fotografiază sufletele oamenilor cu ajutorul tehnicii GDV a fotografiei Kirlian

291

Activitatea lui Konstantin Korotkov, directorul Institutului de Cercetare a Culturii Fizice din St. Petersburg şi o autoritate de renume mondial în fotografia Kirlian, a fost recent scoasă în evidenţă de Life.ru, citat de site-ul Mosnews.com. Korotkov este dezvoltatorul tehnicii GDV (gas-discharge visualization – vizualizarea în descărcarea de gaz) în fotografia Kirlian.

Fotografia Kirlian – după numele inventatorului său, electricianul Semyon Kirlian, a fost descoperită în anul 1939. Ea a făcut subiectul unor cercetări importante în anii 1970 în Uniunea Sovietică şi în Occident. A mai fost numită “fotografia aurei obiectului”.

Tehnica lui Korotkov a confirmat observaţiile iniţiale, conform cărora fotografierea aurei electrofotonice din jurul degetelor umane conţine informaţii uimitoare despre starea fizică şi psihologică a fiinţei umane. Cu alte cuvinte, tehnica GDV, dezvoltată la sfârşitul anilor 1990, poate fi folosită în scopuri de diagnostic şi evaluare. Ea este deja folosită pentru a măsura stresul şi a monitoriza progresul tratamentelor medicale. În forma sa cea mai sofisticată, tehnica GDV e folosită împreună cu o imagistică computerizată.

Acum, oamenii de ştiinţă folosesc tehnica GDV pentru a fotografia o persoană muribundă. În fotografii, se poate observa cum prima dată zona din jurul burţii îşi pierde forţa sa vitală, urmată apoi de zona capului. Inima şi zona bazinului sunt ultimile care îşi pierd forţa vitală.

Oamenii de ştiinţă ce folosesc tehnica GDV spun că aura celor care mor în accidente sau violent diferă de aura celor care au o moarte linistită. Sufletele celor care au murit brusc rămân într-o stare de confuzie timp de câteva zile şi se întorc frecvent la trupurile lor, în special noaptea. Korotkov descrie fenomenul ca fiind o energie nefolosită şi reţinută de către suflet.