Momo, monstrul din Missouri

1.688 vizualizari

momo2„Momo” este un nume compus din prescurtările a două cuvinte – Missouri – mo – şi primele două litere de la „monstru”. Timp de câteva zile, în vara anului 1972, acesta a fost subiectul predilect al ziarelor de pe întreg teritoriul Americii. Spaima de Momo a izbucnit în împrejurimile si în orăşelul Louisiana (4.600 de locuitori) din starul Missouri.

O fiinţă jumătate-om a atacat doi oameni

În iulie 1971 un bărbat şi o femeie care se duseseră la picnic într-o zonă împădurită din nordul orăşelului, au întâlnit o fiinţă „jumătate om jumătate antropoid” care putea îngrozitor. Fiinţa a ieşit din desiş scoţând un fel de „sunet gâlgâit” şi s-a îndreptat spre cei doi oameni, care – de frică – au fugit şi s-au închis în maşină. Făptura a mâncat un sandviş cu unt de arahide, care fusese abandonat, apoi a dispărut în pădure. Femeia a informat politia statului despre incidentul petrecut, pe care însă nu l-a făcut public decât un an mai târziu când multe alte persoane au relatat întâmplări similare.

O făptură neagră şi păroasă, mânjită cu sânge de câine

Momo a fost botezat aşa după o serie de apariţii care au început la 11 iulie, 1972, când trei copii au zărit o făptură „înaltă de 6 sau 7 picioare, neagră şi păroasă”, care stătea lângă un copac. Era mânjită cu sângele stârvului de câine pe care îl ţinea în braţe. În aceeaşi după-amiază un vecin a auzit un soi de grohăituri, iar un fermier a observat că îi dispăruse un câine pe care îl dobândise de curând.

Trei seri mai târziu, Harrison, tatăl copiilor, stătea în faţa casei şi discuta cu nişte prieteni când, deodată, au zărit „o minge de foc” rostogolindu-se din vârful dealului Marzolf, aflat în apropiere şi oprindu-se – după toate aparenţele – în spatele clădirii unei foste şcoli, de peste drum. Cinci minute mai târziu a urmat o altă sferă de foc, pe aceeaşi cale. După aceea, s-a auzit din vârful dealului iscându-se un fel de mârâit, care a coborât, îndreptându-se spre oamenii care auzeau, dar nu vedeau nimic. Poliţia a întreprins investigaţii fără a descoperi vreo urmă.

După o oră Harrison şi celelalte persoane bâjbâiau prin întuneric în vârful dealului unde au descoperit o clădire veche din care se răspândea o duhoare pătrunzătoare de soiul aceleia care era pusă în legătură cu apariţia lui Momo. În mai multe ocazii martorii oculari au spus că văzuseră un mic glob de lumină incandescentă care după ce explodase lăsase în urma sa o duhoare insuportabilă.

Bipedul cel păros

Alerta a continuat încă două săptămâni, timp în care şi alte persoane au relatat că văzuseră un biped păros cu caracteristici atât umane cât şi antropoide. Unii au afirmat că auziseră voci nearticulate. Cineva le-a spus copiilor: „Băieţi, să nu vă apropiaţi de pădure”. Altcineva a cerut o ceaşcă de cafea. Au fost descoperite urme de paşi care se presupunea că au fost lăsate de misterioasa fiinţă; dar singurele urme, care au fost analizate ştiinţific, au fost calificate drept false de către Lawrence Curtis, directorul grădinii zoologice a oraşului Oklahoma. Mai mulţi locuitori din Louisiana au declarat că văzuseră sfere de foc şi alte fenomene aeriene neobişnuite. Cineva a descris un O.Z.N. cu hublouri luminate care ar fi aterizat şi ar fi staţionat cinci ore pe vârful unui deal. O familie a pretins că văzuse „o cruce perfectă, aurie, pe lună… care a luminat drumul ca ziua în amiaza mare”.