Orgoni Crystal

 

Atacurile omului-maimuţă cu gheare metalice

202

omul-maimutaUn fenomen inexplicabil până în momentul de faţă s-a repetat în mai multe localităţi din sudul Indiei. The Times of India anunţă pe data de 7 mai 2001 că mai multe atacuri ale intrusului maimuţa sau ale unui om mascat au provocat panica în suburbiile din Ghaziabad. Ca urmare a atacurilor începute încă din primele zile ale lunii aprilie zeci de oameni au fost spitalizaţi cu fracturi, răni pe care şi le-au făcut în timp ce alergau speriaţi pe străzi, călcând unii peste alţii. Creatura îşi făcea apariţia noaptea şi îi muşca pe oameni chiar în propria lor locuinţă. Primele cazuri s-au semnalat în Vijai Nagar. Cel mai adesea victimele îl descriau pe atacator ca pe un om cu faţă de maimuţă. La sfârşitul lunii aprilie oamenii erau pur şi simplu isterici.

În Kala Bhatta de exemplu, locuitorii stăteau de pază, trăgând focuri de armă din când în când sau aruncând cu bolovani ca să îl ţină la distanţa pe omul-maimuţă. Odată chiar au îngropat sub pietre o maşină în care se spunea că fusese văzută creatura. Iar o femeia a leşinat numai la auzul numelui. În apropiere de Nasirpur, în timpul unei pene de curent omul-maimuţă l-a atacat pe proprietarul unui magazin, zgâriindu-l destul de rău. Dar nu rănile, ci şocul l-a făcut pe bietul om aproape să-şi piardă minţile.

La 1 mai creatura a fost văzută în Anand Vihar, unde sute de oameni înarmaţi au căutat-o pentru a o omorî. Din păcate au fost îndrumaţi pe o pistă greşită, căutând în zadar în timp ce alţi muncitori au fost atacaţi de omul mascat. Se pare că omul-maimuţă i-a ameninţat pe muncitori în dialectul bhojpuri că data viitoare îi va ucide. Agresiuni s-au mai semnalat şi în campusul rezidenţilor din regiunea Dadri. Panica risca să cuprindă aproape jumătate din ţară.

Pe 11 mai doctora Sajor Bala Shatma patrula pe strada alături de câţiva sateni înarmaţi până în dinţi. La un moment dat în faţa lor a apărut o creatură uriaşă, înaltă de aproape doi metri şi jumătate, care sărea ca o maimuţă. În lumina Lunii părea că o umbră neagră cu faţa de maimuţă şi ochi roşii ce scăpărau priviri tăioase, spune Shatma.

Hindu Times scria la data de 12 mai: Omul mascat şi-a făcut apariţia în sat pe la 8.30 p.m. şi a stat până spre ora 4 a.m., terorizindu-i pe locuitori. Victime i-au căzut un copil de şase luni, Amin, servitorul lui Rajinder Tyagi şi părinţii lui Channi Pandit. Vinnet Sharma, nepotul doctorei Sajor Sharma, povesteşte cum în noaptea de miecuri spre joi, când el şi fratele lui Puneet au dormit la bunica lor, în jur de 1 a.m. omul mascat a sărit pe verandă şi a atacat-o pe bătrână. Ea avea numeroase vânătăi pe mâini şi în zona abdomenului. După aceea atacatorul a intrat în casa vecina, agresându-l pe tânărul Roop. Creatura a dispărut în câteva secunde, înainte ca oamenii să-şi vină în simţire.

Dată fiind frecventa atacurilor, la câteva săptămâni de la reclamarea lor poliţia a început să ia în serios lucrurile. Întârzierea cu care au demarat cercetările a fost motivată de autorităţi prin faptul că niciuna dintre victime nu fusese jefuită sau agresata. În plus, doctorul Inderjit Verma declară cu convigere nimeni nu a văzut creatura. Sunt numai zvonuri. Nicio victimă nu s-a îmbolnăvit de rabie, o consecinţă inevitabilă în cazul muşcăturii de maimuţă. Chiar dacă poliţia încerca să calmeze populaţia, eforturile erau zadarnice. Presa decreta zi de zi ca Ghaziabad e o regiune devastată, unde magazinele se închid înainte de căderea serii şi oamenii se baricadează în case de frica omului-maimuţă.

Sigur, locuitorii sunt speriaţi. Dar poliţia îşi face datoria, patrulând zi şi noapte pe străzile oraşului, declară Prashant Kumar, şeful poliţiei din Ghaziabad. Cineva ne joacă o farsă, purtând o mască de maimuţă. Nu exista nicio bază ştiinţifică a celor ce se povestesc, continuă oficialul, referindu-se la zvonurile conform cărora atacatorul ar fi de fapt un medic specialist în genetică, care a testat pe el însuşi un nou ser.

Oamenii credeau că puterile supranaturale nu sunt imposibile, povestind despre creatură că se poate deplasa foarte repede şi poate sari circa 10 metri în sus fără mare efort. Alţii erau convinşi chiar că l-au văzut pe omul-maimuţă zburând deasupra oraşului. Totuşi latura umană a misterioasei apariţii era susţinută de faptul că până acum nicio victimă nu a murit, ci doar a fost grav rănită. În jur de 12 mai atacurile se înteţesc. Poliţia le cere oamenilor să împuşte creatura, doarece au dreptul la auto apărare. Au fost aduse întăriri care să ajute la prinderea invadatorului. În zilele următoare mai mulţi locuitori din Noida şi Chhapraula au fost răniţi. Printre aceştia se numără şi fiul şi soţia unui medic. Şcolile s-au închis, panica s-a generalizat.

Pentru a calma spiritele şi a dezminţi zvonurile despre omul-maimuţă cu puteri supranaturale, poliţia a anunţat într-una din zile ca agresorul a fost bătut de localnici. În acest timp, profitând de confuzia creată, mafia din regiune a găsit prilejul de a regla conturile, brutalizând mai mulţi datornici. Duminică, pe la ora 1 a.m., omul mascat a intrat în casa specialistului în homeopatie doctor Singh, rănindu-le grav pe soţia şi pe sora acestuia la umăr şi la glezne. Una dintre victime a declarat că intrusul era îmbrăcat în alb. Părea acoperit de bandaje ca o mumie. Numai ochii îngrozitori erau vizibili.

Ganesh Jha susţine că s-a aflat pentru un moment faţă în faţă cu uriaşul om-maimuţă. L-am văzut cum s-a oprit pentru câteva secunde în faţa noastră, ne-a privit lung şi apoi dint-o săritura s-a agăţat de crengile copacului înalt de şase metri şi a dispărut înainte ca eu sau copiii mei să apucăm să strigăm. Unii îl descriu ca pe un om înalt de trei metre, îmbrăcat în veşmânt argintiu, alţii ca pe un mascat în negru.

The Times of India, într-un articol publicat pe data de 14 mai, încerca să dezlege misterul, afirmând: în mod cert e vorba despre un maniac înzestrat cu un macabru simţ al absurdului. Acest nebun însetat de sânge terorizează oameni nevinovaţi. În spatele măştii de maimuţă se ascunde de fapt un criminal. Numărul oamenilor speriaţi de acţiunile lui bizare creşte pe zi ce trece. Săptămâna următoare, într-o singură zi la sediul poliţiei din Delhi s-au primit nu mai puţin de 14 telefoane care anunţau că l-au văzut omul-maimuţă. Descrierile făcute erau din ce în ce mai neverosimile. Oricum isteria era acum stăpână şi în capitală. Majoritatea victimelor erau săteni sau reprezentanţi ai clasei de jos, care trăiau în zonele mărginaşe şi aglomerate ale oraşului. Vizitele creaturii aveau loc totdeauna noaptea. Nici măcar mărturiile a doi dintre zecile de oameni care pretindeau că au văzut creatura jumătate om-jumatate maimuţa nu coincideau. Singurul aspect comun se referea la ghearele metalice ale atacatorului. Apariţiile creaturii erau raportate în diferită zone din regiune. Astfel, pe o rază de 10 km în mai puţin de şase ore omul-maimuţă a fost văzut de zeci de ori. Acest fapt a dat naştere altor speculaţii. Acum se credea că e vorba despre mai multe persoane, care aveau misiunea de a răspândi teroarea în rândul populaţiei.

Oamenii băteau în cuie uşile, acopereau cu şipci geamurile, dar intrusul tot reuşea să se infiltreze prin hornuri sau magazii. Nimeni nu era în singuranţă. Îi căzuseră victime şi copii, şi femei însărcinate, şi tineri, şi bătrâni. Noaptea fiecare încerca să se apere prin diferite mijloace. Pentru unii dintre ei totul era în zadar. Când întunericul se lăsă somnul dispărea, panica devenea stăpâna absolută. Numai spre dimineaţă oamenii îşi reveneau cât de cât. Atunci începeau să se caute unii pe alţii, să-şi ducă răniţii la spital, aşteptând ziua răzbunării. Cu timpul atacurile s-au rărit. Curând au încetat definitiv. Omul-maimuţă nu a fost nici până în ziua de astăzi descoperit. Există o mulţime de supoziţii, dar nici una nu se poate probă. Misterul rămâne în continuare neelucidat.