Panică în China – monstru cu păr roşu, de 3 metri înălţime, atăcă un fermier! Aşa susţine o povestire bizară…


În China, în secolul al XVIII-lea, în regiunea Changshan, putem întâlni o poveste extrem de bizară despre un monstru, istorioară înregistrată de către scriitorul dinastiei Qing, Pu Songling (1640-1715).

Toamna, un fermier bătrân numit An, își recoltase hrișca. În acea perioadă, mulți dintre vecinii bărbatului s-au plâns de un hoț care furaseră din recoltele din satele din apropiere, așa că bărbatul hotărî să rămână acolo peste noapte, pentru a supraveghea totul, având la dispoziţie o suliţă pentru apărare.

Când noaptea se lăsă, fermierul auzi niște pași în apropiere. Bănuind că sosise hoțul, bărbatul se uită mai bine, când dădu de un monstru uriaș, înalt de peste 3 metri, cu părul roșu și o barbă mare şi stufoasă. Speriat de aspectul creaturii, omul a lovit-o cu sulița, provocând-o să fugă în noapte, urlând de durere în timp ce se îndepărta.

Ulterior, fermierul povesti totul altor lucrători de pe câmp, dar nimeni nu-l crezură. A doua zi, tot în acelaşi loc, fermierul, dar şi alţi martori, au auzit un urlet misterios, pe care An l-a recunoscut ca semănând clar cu cel din noaptea precedentă.

Fiind convins de existența creaturii, An i-a convins pe ceilalţi lucrători ai câmpului să i se alăture în noaptea următoare, înarmați cu arcuri și săgeți. Când creatura și-a făcut din nou apariţia, bărbaţii au tras cu armele asupra ei și au alungat-o. Fiara ciudată, cu părul roșu, nu a mai fost văzută încă câteva zile.

După aproximativ trei zile, An și ceilalţi bărbaţi lucrau pe câmp, când brusc apăru din nou creatura. Aceasta l-a atacat pe An, mușcându-l de cap. Bătrânul fermier a căzut inconștient şi a murit la scurt timp după atac.

De atunci, monstrul nu a mai fost văzut niciodată, nimeni neştiind ce fel de creatură era.

Legendele din China povestesc demult despre prezenţa unor primate mari și păroase, în diferite regiuni. Cunoscute în mod tradițional ca Yeren (care înseamnă „om sălbatic”), multe relatări despre aceste creaturi le descriu ca având părul roşu, semănându-se cu celebrii monştri Bigfoot.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock