Orăşelul italian de la poalele Munţilor Alpi bântuit de fenomene misterioase, din cauza practicilor de vrăjitorie?

  •  
  •  
  •  
  •  

Situat în Munţii Alpi Ligurici ai Italiei, foarte aproape de granița cu Franța, se află micul oraș italian Triora. Înconjurat de priveliști naturale minunate, şi având doar aproximativ 400 de rezidenți permanenți, localitatea se mândrește a ocupa un loc pe lista celor mai frumoase 100 de orașe medievale din Italia. Însă, acest cătun istoric, pitoresc și primitor pentru toți cei care-l vizitează, are un trecut foarte întunecat și sinistru, el purtând numele de „Satul vrăjitoarelor”.

Deşi era o localitate prosperă în Evul Mediu (fiind situat la o importantă răscruce de drumuri pentru comerțul dintre Italia și Franța), în 1587 Triora s-a confruntat brusc cu greutăți neașteptate. Culturile abundente de care s-a bucurat întotdeauna regiunea au scăzut, apoi a urmat foametea locuitorilor. Având în vedere că până în acel moment orașul a prosperat întotdeauna, au apărut în curând zvonuri că ceva supranatural a cuprins zona. În scurt timp, situația era şi mai disperată, pentru că s-au ivit fenomene meteo extreme, molime, ploi acide, animale misterioase moarte, uneori mutilate.

Aşadar, pentru toate greutăţile oraşului, s-a dat vina pe vrăjitoare, aceste zvonuri atrăgând atenția inchizitorilor din Genova și Albenga, eparhia locală.

Când cunoscutul și foarte temutul inchizitor Giulio de Scribani și preotul Girolamo del Pozzo au ajuns în oraș, nu le-au trebuit mult timp să ajungă la concluzia că acesta era un loc corupt și ținut sub control de către vrăjitoare. Scribani a desfăşurat mai multe percheziții în Triora, precum și în comunitățile din jur, adunând în cele din urmă zeci de femei tinere, fete și chiar un băiețel, toți suspectați că sunt vrăjitoare!

Scribani, care era un fost magistrat local, avea reputaţia că îşi dorea să distrugă influența diavolului pe pământ, folosind astfel în mod gratuit tortura și violența. Se spune că până la 200 de femei au fost acuzate de vrăjitorie în Triora și în satele vecine. Vânătoarea de vrăjitoare de la Triora a declanșat o ​​masivă vânătoare de vrăjitoare care se va răspândi în Italia și în alte ţări din Europa, toate conduse de panică și frica superstițioasă față de supranatural.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu