Un document secret CIA, declasificat recent, poate face lumină în moartea misterioasă a celei mai mari vedete americane din toate timpurile, Marilyn Monroe?


Cu câțiva ani în urmă, datorită prevederilor Legii americane privind libertatea de informare, s-a dat publicităţii un document CIA secret până la acea dată, intitulat „Un studiu al asasinatului” (A Study of Assassination). Documentul este un ghid conceput pentru a-i învăța pe agenții CIA cum să omoare și să facă să pară acest lucru cu totul altceva. Cu siguranță, este unul dintre cele mai interesante documente oficiale CIA construite vreodată.

Iată câteva idei din acest document CIA:

* Asasinatul este o măsură extremă, ce nu este utilizat mod normal în operațiuni clandestine. Ar trebui să fie niciodată comandat sau autorizat de nicio instituţie din SUA, deși, în cazuri rare, poate să se accepte executarea acestuia de către membrii unui serviciu extern asociat.

* Nicio instrucțiune de asasinat nu ar trebui niciodată scrisă sau înregistrată. În consecință, decizia de a utiliza această tehnică trebuie să fie aproape întotdeauna luată PE teren, în zona în care va avea loc actul. Decizia și instrucțiunile ar trebui să se limiteze la un minim absolut de persoane. În mod ideal, o singură persoană va fi implicată. Nu se poate face niciun raport.

* Crima nu este justificabilă din punct de vedere moral. Asasinarea persoanelor responsabile de atrocități sau represalii poate fi considerată drept o pedeapsă justă. Uciderea unui lider politic a cărei carieră în plină dezvoltare este un pericol clar și prezent pentru cauza libertății poate fi considerată necesară. Dar asasinatul poate fi rar folosit având o conștiință curată.

* Există mai multe etichete pentru asasinat; el va fi „secret”, caz în care victima trebuie să pară că a murit ca urmare a unui accident sau din cauze naturale.

* Alcoolul și medicamentele pot fi utilizate pentru a face un asasinat să arate ca o moarte accidentală. Sau, ca un caz de sinucidere planificată.

* În toate tipurile de asasinat, medicamentele pot fi foarte eficiente. Dacă asasinul este instruit ca medic sau asistent medical și subiectul se află sub îngrijire medicală, aceasta este o metodă ușoară. O supradoză de morfină administrată ca sedativ va provoca moartea fără probleme, și este dificil de detectat. Mărimea dozei va depinde de faptul dacă subiectul a utilizat narcotice în mod regulat. Dacă subiectul bea mult, morfina sau un narcotic similar poate fi injectată, iar cauza decesului va fi adesea considerată a fi alcoolismul acut.

De ce s-a prezentat acest document CIA? Pentru că ar trebui să ne amintim de moartea (la doar 36 de ani) a celei mai mari vedete mondiale din anii 50-60, actriţa şi cântăreaţa americană Marilyn Monroe. Pe 5 august 1962, ea a fost găsită fără suflare în casa ei. Moartea sa, oficial înregistrată ca o probabilă sinucidere prin consum excesiv de medicamente, a fost marcată de lipsa de profesionalism a anchetei poliției. A devenit astfel o temă folosită în teoria conspirației. Vedeta americană chiar s-a sinucis sau a fost ucisă?

Comparați evenimentele de mai sus cu extrasul din documentul CIA: Marilyn era o mare alcoolică, dar era şi dependentă de medicamente eliberate pe bază de rețetă. Marilyn a avut un medic – psihiatrul Ralph Greenson, dar şi o asistentă medicală, Eunice Murray.

Citiți paragraful direct mai sus încă o dată și comparați cu ceea ce CIA a avut de spus, la începutul anilor 1950, despre asasinat. Aşadar: (1) alcoolul, (2) medicamentele, (3) un medic și (4) o asistentă medicală – au fost toate lucrurile cheie în moartea lui Marilyn Monroe.

Asta nu înseamna că există dovezi clare că vedeta ar fi fost ucisă, ci, doar nişte indicii. De către cine şi cu ce scop? Despre misterul morţii lui Marilyn Monroe (crimă sau sinucidere) puteţi citi mai multe în acest articol: Misterul morţii lui Marilyn Monroe: sinucidere sau asasinat?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO