Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Halucinantă opinie a francmasonului Albert Pike: „Adevărata și pură religie filozofică este credința în Lucifer”


În lucrarea „Cyclopaedia of Fraternities” („Enciclopedia Fraternităţilor”), în anul 1730 s-a înfiinţat „Ordinul Paladiului”, acesta rămânând inactiv până în 1886, când a înflorit din nou sub numele de „Palladiu reformat” și a dat un nou impuls tradiţiilor înaltei masonerii. Ordinul Paladiului este puțin cunoscut, numărul membrilor săi fiind strict limitat. Pentru a recruta adepți, cei din această societate secretă plănuiau să folosească unii membri ai celorlalte rituri, dar la început au vrut să se bazeze în principal pe cei dintre inițiații ritului scoțian antic și acceptat, care erau deja dependenți de ocultism.

Paladismul este în esență un rit luciferian. Religia sa este neognosticismul manihean, învățănd că divinitatea este duală și că Lucifer este egal lui Adonai. Conform acestei doctrine, Lucifer ar fi „dumnezeul luminii și al bunătății”, care luptă pentru omenire împotriva lui Adonai, „dumnezeul întunericului și al răului”. Din acest punct de vedere, „Marele Arhitect al Universului” nu este Dumnezeul adorat de către creştini – conform celor din „Ordinul Paladiului”.

Francmasonul Albert Pike spunea la un moment dat că „Lucifer, purtătorul de lumină! Ciudat și nume misterios de dat duhului întunericului! Lucifer, fiul dimineții! El este cel care poartă lumina și, cu splendorile ei intolerabile, orbește sufletele slabe, senzuale sau egoiste? Nu mă îndoiesc!”

Acelaşi mare francmason Albert Pike a mai spus: „Dacă Lucifer nu ar mai fi fost dumnezeu, atunci cum ar fi fost fi Adonai (Dumnezeul creştinilor), ale cărui fapte dovedesc cruzime, perfidie și ură față de oameni, barbarie și repulsie față de știință. Da, Lucifer este dumnezeu și, din păcate, şi Adonai este dumnezeu, căci legea veșnică este aceea că nu există lumină fără umbră, nici frumusețe fără urâțenie, nici alb fără negru. Absolutul nu poate exista decât cu doi dumnezei. Adevărata și pură religie filozofică este credința în Lucifer, egalul lui Adonai, dar Lucifer, dumnezeul luminii și al binelui, se luptă pentru omenire împotriva lui Adonai, dumnezeul întunericului și al răului.”

Halucinantă opinie…


Lasă un comentariu