Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Două capete gigantice de om sculptate… Ce reprezintă ele? De cine au fost ridicate?

  •  
  •  
  •  
  •  

blank
Click pe imagine pentru MARIRE

UPDATE: Îi felicit pe câştigători: Catalin şi dv (Diana). Ei au indicat foarte bine: cei doi giganţi pe care îi vedeţi se găsesc în Republica Nagorno-Karabah, în zona Caucazului, nu departe de Muntele Ararat. Monumentul se numeşte „Noi suntem munţii noştri”, fiind realizat pe timpul sovieticilor (1967). Mai multe detaţii găsiţi pe Wikipedia.

Dragii mei… Cred că sunteţi obişnuiţi cu misterioasele statui de pe Insula Paştelui, unde puteţi întâlni nişte capete gigantice de om. Cine le-au sculptat? Ce reprezentau ele? Cum au fost ele realizate? Întrebări la care oamenii de ştiinţă n-au prea reuşit să dea răspunsuri satisfăcătoare, deşi au încercat. Priviţi imaginea din stânga articolului (click pe ea pentru mărire)… acolo veţi observa două capete gigantice sculptate, unul mai înalt, iar celălalt mai mic, sub o formă piramidală. Trebuie să recunoaşteţi că ambele statui arată bizar. Aşadar, vă provoc la un alt concurs, dar de data aceasta va fi mult mai greu! De ce spun asta?

La concursul precedent (https://www.lovendal.ro/wp52/ma-frapeaza-un-tanar-misterios-si-frumusel-dintr-o-fotografie-ajutati-ma-sa-aflu-cine-este/) am făcut greşeala să pun o poză uşoară, care putea fi recunoscută foarte uşor de Google, prin programul său de recunoaştere a imaginilor. Aşadar, din păcate, cred că unii dintre voi „aţi trişat” folosindu-vă de acest instrument Google de căutare. De data asta, am luat o poză, pe care am modificat-o suficient încât Google să n-o mai poată recunoaşte. Deci, vă provoc…să recunoaşteţi cele două capete gigantice pe care le vedeţi în poza de mai sus. Unde se află ele şi de cine au fost construite. Bineînţeles, ar fi de apreciat dacă aţi cunoaşte şi cum se numesc ele. Aşadar, doresc să-mi spuneţi ţara (regiunea sau localitatea), perioada când au fost ele construite, de către cine şi pe cine îi reprezintă.

Eu am să vă ajut puţin…dându-vă câteva indicii importante într-unul din răspunsurile de mai jos (care e corect):
1) Se află pe Lună, în craterul Copernic, fiind înălţate de extratereştri;
2) Se află în zona Mexicului, fiind opera olmecilor;
3) Se află în apropierea râului Nil, fiind ridicate de vechii egipteni.
4) Se află la graniţa dintre Afghanistan şi India, fiind construite de musulmani sau hinduşi.
5)  Se află pe insula Paştelui, fiind ridicate de către băştinaşi.
6) Se află în Marea Britanie, în apropierea complexului de la Stonehenge.
7) Se află nu departe de Muntele Ararat, fiind construite pe vremea sovieticilor;
8 ) Au fost construite de comuniştii chinezi, aflându-se în apropiere de Shanghai.
9) Se află pe o insulă din apropierea Australiei, fiind vechi de mii de ani.

Aşadar, unul din cele 9 răspunsuri e corect. Şi el vă oferă o serie de indicii preţioase. Dar eu nu doresc doar să-mi răspundeţi cu: 1) sau 4) sau 5), ci să folosiţi indiciul important oferit şi să încercaţi să-mi spuneţi: locaţia exactă a sculpturilor din piatră (ţara, regiunea sau localitatea), când au fost ele construite (în antichitate, în evul mediu sau în perioada contemporană), de către cine şi ce reprezintă aceste două capete. Cine va răspunde corect la aceste întrebări, va fi declarat câştigător. Dacă nu cunoaşteţi răspunsul, va trebui să pierdeţi mult timp pe Google, poate o zi, căutând indicii într-unul din cele 9 răspunsuri. Eu mă bucur de asta…căci poate aşa vă mai îmbogăţiţi cunoştinţele generale despre această lume, aşa cum o fac şi eu în fiecare zi.

Vă las, la fel, 24 de ore la dispoziţie. Mult succes!


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu