Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

E posibil ca unui atlet să-i dispară mustaţa în timpul unui concurs de maraton? Incredibilul caz al maratonului de la Bruxelles

122

maratonistÎn septembrie 1991, alergătorul algerian Abbes Tehami a terminat primul, cu mult înaintea celorlalţi participanţi ai maratonului din Bruxelles. Spectatorii au observat însă ceva ciudat: el părea să se fi îngrăşat în timpul cursei şi mustaţa îi dispăruse. S-a descoperit ulterior că, de fapt, antrenorul său alergase primele zece mile, după care a schimbat tricoul cu numărul de concurs cu Tehami, care aştepta ascuns, după un copac. Abbes a fost descalificat.

„În viaţa mea nu am fost martorul unui astfel de incident la un concurs internaţional”, a declarat un reprezentant oficial al Federaţiei Internaţionale de Atletism; evident, acesta uitase sau nu auzise nicicând de Roşie Ruiz, o alergătoare care, asemenea lui Tehami, încercase să-şi însceneze victoria în cadrul maratonului din Boston, din 1980. Înşelătoria a ieşit la iveală când au fost vizionate casetele video ale concursului, dovedind că Rosie nu trecuse prin punctele de verificare.

În timpul publicităţii create în jurul evenimentului, revista Boston Globe a readus în atenţia publicului povestea farsei, în anii ’20, din cadrul unui concurs de trecere prin înot a Canalului Mânecii. Ca şi Ruiz, femeia care traversase o mare parte din distanţă cu o barcă a pretins la sfârşit obţinerea unui nou record, anulat însă în urma investigaţiilor detaliate.

Orgoni Crystal