Cercetătorii au recreat chipul unui „vampir” care a trăit acum peste 2 secole! Cum arăta?


Acesta este chipul unui bărbat care, în urmă cu două secole, a fost îngropat cu oasele picioarelor încrucișate pentru a-l împiedica să învie din morți. Cu siguranță nu era contele Dracula și, cel mai probabil, nu avea absolut niciun interes să bea sânge uman, dar acest individ nefericit a stârnit cu siguranță o mare teamă în rândul populației locale la începutul secolului al XIX-lea.

La mai bine de 200 de ani de la moartea sa, rămășițele sale au fost găsite îngropate în Griswold, Connecticut (SUA) cu oasele femurale aranjate într-un model ciudat încrucișat. Existau dovezi, de fapt, care sugerau că a fost dezgropat și reîngropat.

„Rămășițele au fost găsite cu oasele femurului îndepărtate și încrucișate peste piept”, a declarat savantul Ellen Greytak pentru „Live Science”. „În acest fel, vampirii suspecţi nu puteau să se plimbe și să atace pe cei vii”. Departe de a fi un vampir, totuși, acești bieți oameni suferise de fapt de tuberculoză – o boală care ducea adesea la acuzații nefondate de vampirism din partea localnicilor superstițioși.

Acum, oamenii de știință de la Parabon NanoLabs din Virginia și de la Laboratorul de Identificare ADN al Forțelor Armate (AFDIL) și-au unit forțele în a analiza ADN-ul pentru a reconstrui cum arăta „vampirul” când era în viață. Se crede că avea în jur de 55 de ani când a murit, probabil că avea pielea deschisă, ochii căprui și părul castaniu sau negru.

Imaginea este o privire fascinantă într-o perioadă în care frica de vampiri era într-adevăr un lucru foarte real și oamenii erau dispuși să comită acte incredibile pentru a se proteja de ei.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO