Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Extraordinarele puteri ale lui Milon din Crotona, bărbatul care a cărat pe spate un viţel de câteva sute de kilograme

693

blankMilon din Crotona, care a trăit în secolul al VI-lea î.Hr., a fost probabil prima celebritate sportivă. Povestirile performanţelor sale sportive fac aluzie la o forţă fenomenală, fiind dovada că el a fost unul dintre cei cu o carieră îndelungată. Milon şi-a câştigat renumele în urma victoriilor obţinute la lupte: nu mai puţin de cinci coroane olimpice şi douăzeci şi cinci de alte victorii în diverse campionate.

Într-o zi, în cursul unei competiţii olimpice la care asistau patruzeci de mii de spectatori, campionul la lupte a făcut ocolul stadionului, ducând în spate o viţică de patru ani. La sfârşitul cursei, a ucis animalul cu un pumn. Apoi, carnea a fost gătită, şi Milon a mâncat singur toată carnea doar într-o zi. Raţia sa zilnică cuprindea douăzeci de livre de grâu şi tot atâta pâine, precum şi nouă litri de vin.

Ca numeroase celebrităţi sportive modeme, Milon s-a căsătorit cu o fată de familie bună, fiica lui Pitagora, care locuia, de asemenea, în Crotona. Se spune că savantul nu a regretat că i-a dat mâna fiicei sale unui asemenea fenomen al naturii cum era Milon, pentru că acesta i-a salvat viaţa într-o zi când acoperişul casei sale ameninţa să se prăbuşească peste locuitorii ei. Milon a ţinut acoperişul până când toţi cei aflaţi înăuntru au ieşit fără să fi fost răniţi.

Colosul a murit aşa cum a trăit, în necumpătare. Într-o zi, spune legenda, în care Milon se plimba pe colinele ce împrejmuiau oraşul, a dat de un copac uriaş abandonat după ce fusese doborât şi parţial tăiat. Panele utilizate la tăierea arborelui erau încă în trunchi şi Milon a vrut să termine de tăiat copacul cu mâinile goale. Dar natura a învins această forţă colosală. Când fanta s-a lărgit, panele au căzut, şi trunchiul i-a prins degetele lui Milon. Când a fost găsit, marele luptător fusese atacat şi pe jumătate mâncat de animalele sălbatice.

Orgoni Crystal