Chiar a profeţit celebrul Nostradamus pandemia de coronavirus din 2020?


Pe 2 iulie 1566, a murit în Salon de Provence (Franţa) unul dintre cei mai prolifici astrologi și clarvăzători ai istoriei, Michel de Nostradamus, care a trăit în Franța secolului al XVI-lea, şi a fost atât de cunoscut pentru predicțiile sale despre viitor, încât numele său a devenit sinonim cu ideea de a profeţi evenimentele viitoare.

El a scris o carte – „Les Propheties” – care este încă analizată și menționată până în prezent. În timp ce Nostradamus a fost adesea creditat cu prezicerea războaielor mondiale și a dezastrelor majore din istorie, o predicție specială – cea referitoare la pandemia de coronavirus – a stârnit valuri pe Internet.

Catrenul respectiv spune următoarele:

„Va fi un an-geamăn (2020) din care va apărea o regină (coroană/corona) care va veni din est (China) și care va răspândi o molimă (virus) în întunericul nopții, pe o țară cu 7 dealuri (Italia) și va transforma amurgul oamenilor în praf (moarte), pentru a distruge și ruina lumea. Va fi sfârșitul economiei mondiale așa cum o cunoașteți.”

Cuvintele colorate în roşu sunt posibile explicaţii ale textului original. Cum Nostradamus vorbeşte de o „molimă”, cu siguranță că el face referință la o pandemie, dar marea întrebare este: chiar a scris Nostradamus aşa ceva sau a fost alcătuit ulterior de altcineva și apoi atribuit lui?

Istoricii care au analizat textul au stabilit că nu provine din cartea clarvăzătorului, nepotrivindu-se cu stilul de scriere al celorlalte profeții ale sale. După toate probabilitățile, aceasta nu este o predicție autentică a lui Nostradamus.

„Nu este nimic surprinzător despre aparitia unor astfel profeții false atribuite lui Nostradamus în urma unui dezastru”, a declarat prof. Stephane Gerson de Universitatea New York. „Același lucru s-a întâmplat de peste 400 de ani: predicții inventate sau modificate, dotate cu aura lui Nostradamus, apar din nou și din nou, parte a unui proces de falsificare, ce circulă prin mass-media.”

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): news18.com


Lasă un comentariu