Chiar a profeţit celebrul Nostradamus pandemia de coronavirus din 2020?


Pe 2 iulie 1566, a murit în Salon de Provence (Franţa) unul dintre cei mai prolifici astrologi și clarvăzători ai istoriei, Michel de Nostradamus, care a trăit în Franța secolului al XVI-lea, şi a fost atât de cunoscut pentru predicțiile sale despre viitor, încât numele său a devenit sinonim cu ideea de a profeţi evenimentele viitoare.

El a scris o carte – „Les Propheties” – care este încă analizată și menționată până în prezent. În timp ce Nostradamus a fost adesea creditat cu prezicerea războaielor mondiale și a dezastrelor majore din istorie, o predicție specială – cea referitoare la pandemia de coronavirus – a stârnit valuri pe Internet.

Catrenul respectiv spune următoarele:

„Va fi un an-geamăn (2020) din care va apărea o regină (coroană/corona) care va veni din est (China) și care va răspândi o molimă (virus) în întunericul nopții, pe o țară cu 7 dealuri (Italia) și va transforma amurgul oamenilor în praf (moarte), pentru a distruge și ruina lumea. Va fi sfârșitul economiei mondiale așa cum o cunoașteți.”

Cuvintele colorate în roşu sunt posibile explicaţii ale textului original. Cum Nostradamus vorbeşte de o „molimă”, cu siguranță că el face referință la o pandemie, dar marea întrebare este: chiar a scris Nostradamus aşa ceva sau a fost alcătuit ulterior de altcineva și apoi atribuit lui?

Istoricii care au analizat textul au stabilit că nu provine din cartea clarvăzătorului, nepotrivindu-se cu stilul de scriere al celorlalte profeții ale sale. După toate probabilitățile, aceasta nu este o predicție autentică a lui Nostradamus.

„Nu este nimic surprinzător despre aparitia unor astfel profeții false atribuite lui Nostradamus în urma unui dezastru”, a declarat prof. Stephane Gerson de Universitatea New York. „Același lucru s-a întâmplat de peste 400 de ani: predicții inventate sau modificate, dotate cu aura lui Nostradamus, apar din nou și din nou, parte a unui proces de falsificare, ce circulă prin mass-media.”

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): news18.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock