Veste şocantă a unui profesor britanic renumit: „Oamenii sunt singuri în galaxia Calea Lactee! Nu există civilizaţii extraterestre!”


Sursa: pixabay.com (Commons Creative – free)

Renumitul profesor Brian Cox a anunţat că nu crede în extratereștri. Omul de știință popular, în vârstă de 54 de ani, a susținut că existența extratereștrilor este „puțin probabilă”, explicând că șansele ca o viață sofisticată să evolueze la fel ca oamenii sunt foarte scăzute. El crede că probabil că nu este nimic altceva în vecinătatea noastră cosmică și că suntem singura civilizație din această galaxie.

Vorbind pentru revista „Noble Rot”, Cox a spus: „Puteți limita argumentul la galaxie, la Calea Lactee, pentru că nu vom contacta niciodată nimic în afara acesteia și nimeni nu ne va contacta vreodată din galaxii diferite. A fost nevoie de 3,8 miliarde de ani pentru a trece de la originea vieții de pe planetă la o civilizație și asta a fost mult timp. Este o treime din vârsta Universului. Universul există doar de 13,8 miliarde de ani și, deoarece stelele asemănătoare Soarelui au o durată de 4 sau 5 miliarde de ani, există o fereastră de stabilitate. Deci, este nevoie de 4 sau 5 miliarde de ani pentru a trece de la o singură celulă la civilizație, iar stelele nu rămân stabile pe perioade de timp mult mai lungi decât atât. Biologii pe care îi cunosc cred că a fost o întâmplare atât de ciudată încât totul a devenit multicelular. Probabil că nu este nimic altceva”.

Profesorul a mai adăugat: „Așadar, aș spune că, dacă acum suntem singura civilizație din Calea Lactee, atunci Pământul este singura insulă dintr-o mare de 400 de miliarde de stele. Așadar, fie este înspăimântător, fie e minunat, acest lucru ne oferă un sentiment al valorii noastre. Aș spune că Universul nu are sens fără viață.”

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): dailystar.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock