Un „diavol” mic vitrificat într-o prismă de sticlă! Un artefact incredibil din secolul al XVII-lea, expus la Muzeul de Istorie a Artei din Viena


Dacă se întâmplă să vă aflați în apropierea Colecției Muzeului Kunsthistorisches din Viena, asigurați-vă că îi faceți o vizită acestui mic diavol în interiorul unei prisme de sticlă. Aparent, el ar fi fost prins în interiorul sticlei de la o şedinţă de exorcism care a avut loc în Germania în timpul secolului al XVII-lea. Aş vrea să sparg paharul și să mă joc cu el!

Utilizatorul Ridiculously Interesting a scris următoarele pe contul său de Instagram: „Un diavol mic vitrificat într-o prismă de sticlă. În secolul al XVIII-lea, Trezoreria Imperială din Viena a atestat că acesta era un demon adevărat care fusese prins în sticlă în timpul unui şedinţe de exorcism din Germania care avusese loc cu un secol mai devreme”.

Kunsthistorisches Museum (Muzeul de Istorie a Artei) din Viena a fost înființat la scurt timp după campaniile militare conduse de Napoleon în Europa. adică la începutul secolului al XIX-lea. Habsburgii erau îngrijoraţi de soarta patrimoniului artistic al familiei, mai ales pentru comoara imensă a Sfântului Imperiu Roman și Ordinului Lânii de Aur. Această comoară era împărțită între trei orașe: Castelul Ambras de lângă Innsbruck, Nurnberg și Aachen. Aşa că habsburgii au ordonat ca toate desenele să fie aduse la Viena și drept urmare obiectele de artă au fost transferate în Palatul Belvedere, unde se aflau deja câteva colecții de pictură. Comorile au supraviețuit distrugerilor provocate de trupele lui Napoleon în timpul campaniilor militare și au fost expuse publicului cu ocazia Congresului de la Viena. Cetățenii și delegații străini au rămas profund impresionați de valoarea lor.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO