Avertisment al cercetătorilor: sunt peste 100 de vulcani adormiţi sub Antarctica! Dacă ar erupe, o „Apocalipsă” s-ar instala pe Pământ…


Antarctica ar putea cauza „apocalipsa Pământului” dacă vulcanii de sub gheața continentului ar erupe, accelerând un proces care ar putea lăsa planeta „nelocuibilă”, avertizează oamenii de știință, citaţi de cotidianul The Express. În Antarctica se află aproximativ 5.000 de oameni de știință din întreaga lume care studiază regiunea de gheaţă, pentru a afla mai multe despre istoria Pământului și efectele asupra schimbărilor climatice.

Dar cercetătorii au avut un șoc când au descoperit mai mult de 100 de vulcani adormiți sub gheața continentului, aceasta fiind cea mai mare regiune vulcanică de pe Pământ. Descoperirea a fost deosebit de importantă, deoarece activitatea acestor vulcani ar putea avea implicații cruciale pentru restul planetei.

Dacă doar unul ar erupe, acesta ar putea destabiliza și mai mult unele plăci de gheață din regiune, care au fost deja afectate de schimbările Pământului.

Mai mult de 80% din rezervele de apă dulce ale Pământului sunt stocate în Antarctica – suficient pentru a crește nivelul mării la aproximativ 60 de metri dacă s-ar topi, făcând planeta „nelocuibilă”, așa cum au subliniat anterior oamenii de știință. Iar o erupție sub gheață ar putea declanșa o accelerare catastrofală a acestui proces.

Deocamdată, acești vulcani sunt latenți, ceea ce înseamnă că nu au erupt în ultimii 10.000 de ani, dar ar putea face acest lucru în viitor. Uitaţi-vă la Muntele Erebus și la Insula Deception din Antarctica. Acesta din urmă a fost lovit recent de mai multe cutremure puternice… Se formează un nou vulcan subacvatic?

„Ziua Apocalipsei” nu a sosit încă, dar vulcanii din Antarctica ar putea declanșa în mod clar o apocalipsă mondială…

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): express.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock