Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

S-a descoperit un nou semnal “WOW”, ca cel din 1977, trimis de extratereştrii aflaţi într-o navă spaţială? De data aceasta, noul semnal WOW provine dintr-o stea aflată la doar 100 ani-lumină faţă de Pământ!

351

un nou semnal wowPrecum spuneam şi într-un articol din 2010 (Semnalul “Uau” – semnalul radio inteligent trimis de extratereştri aflaţi într-o navă spaţială aflată la 220 de milioane ani-lumină faţă de Pământ), în 1977, la Universitatea de Stat Ohio, radiotelescopul Big Ear a recepţionat un semnal neobişnuit. Un astronom, pe nume dr. Jerry R. Ehman, studiind datele telescopului, a fost şocat atunci când şi-a dat seama că semnalul radio notat ca “6EQUJ5″ venea dintr-o zonă din spaţiu cosmic, ce era aparent goală. Ehman a fost atât de şocat, încât a încercuit semnalul pe foaia de hârtie şi a scris “WOW” (adică “UAU” în traducere). Transmisia a durat 37 de secunde şi a provenit din constelaţia Săgetătorului. Şi mai interesant e faptul că cea mai apropiată stea din acea direcţie se află la o distanţă de 220 de milioane ani-lumină faţă de Pământ.

În anul 1999, doi cercetători, pe nume Gray şi Simon Ellingsen, s-au folosit de radiotelescopul de 26 de metri, aparţinând Universităţii din Tasmania, pentru a căuta din nou în zona de unde a provenit semnalul “WOW” în 1977. Degeaba! Nu au găsit nimic asemănător… Totuşi, în 2010, programul SETI a identificat un nou semnal de tip “WOW”, care, spre deosebire din semnalul din 1977, acesta nu provenea din acea zonă goală de spaţiu cosmic. Se pare că originea sa ar fi din vecinătatea unei stele denumite TYC 1220-91-1 (o stea galbenă, aflată la 100 de ani-lumină faţă de noi, aproape identică ca Soarele nostru, dar mult mai veche), pe frecvenţa numărului Pi multiplicat cu linia de frecvenţă a hidrogenului (4462.3 * 1420 Mhz) = 4462.3 Mhz.

Acest nou semnal “WOW” a durat doar 10 secunde, nu s-a mai repetat şi avea toate caracteristicile unui semnal interstelar. Şi s-a vorbit despre acesta în pagina 12 a raportului realizat de SETI în 2010 şi intitulat “O nouă clasă de semnale SETI care conţin informaţii” (tot raportul poate fi downloadat AICI). Acolo, se spun următoarele: “Acest puls de 10 secunde de radiaţii în bandă scurtă, apărut într-o observaţie de 50 de secunde, n-a mai fost niciodată reobservat. Acest puls are caracteristici interesante: a fost observat într-o frecvenţă magică, în direcţia unei stele din apropiere.”

Se află cumva vreo civilizaţie extraterestră pe o planetă din jurul stelei TYC 1220-91-1, care ne-a trimis un semnal radio?

steaua TYC 1220-91-1

Orgoni Crystal