Autorităţile chineze plătesc 1.500 de dolari cetăţenilor care îi toarnă pe creştini! Forţele oculte şi cele comuniste din întreaga lume colaborează pentru distrugerea creştinismului…


Guvernul chinez își intensifică represiunea împotriva creștinilor, oferind recompense cetățenilor care îi toarnă pe creștini guvernului. Guangzhou a devenit primul oraș chinez care oferă până la 1.500 de dolari american oricărui cetățean chinez care raportează „activități religioase ilegale”, cum ar fi bisericile ascunse sau studiile biblice.

Potrivit ziarului South China Morning Post, represiunea autorităţilor acestui oraș s-a concentrat cel mai mult pe bisericile protestante neînregistrate. Dar, nu au scăpat furiei guvernului local nici bisericile catolice, templele budiste și moscheile musulmane, care nu au fost aprobate de guvern şi care au fost demolate.

Nu numai că informatorii pot câștiga între 5.000 și 10.000 de yuani chinezi pentru a raporta un lider religios care nu este chinez, dar pot primi de asemenea între 3.000 şi 5.000 de yuani pentru raportarea unui grup religios străin și între 100 şi 3.000 de yuani pentru raportarea adunărilor religioase locale.

În ultimul an, guvernul chinez se luptă cu practicile creștine, acordând în același timp o mai mare libertate oficialităților locale să-și pună în aplicare propria strategie asupra practicanților religioși, să închidă adunările religioase și să pună în aplicare sancțiuni aspre împotriva creștinilor. De exemplu, în ianuarie 2019 a fost emis un document de către un oraș din provincia Shanxi care susţine că trebuie să existe „zone fără biserică” în apropierea școlilor chineze.

În provincia chineză Henan, sunt interzise adunările creștine în jurul universităților și colegiilor. În august 2018, Radio Free Asia, un grup care urmărește libertatea de exprimare în Asia, a raportat că creștinii din China se confruntă cu cea mai sistematică suprimare a creștinismului din istoria acestei ţări.

Să recapitulăm: ieri, 21 aprilie 2019, un atentat terorist în Sri Lanka distruge 3 biserici creştine, provocând sute de morţi, chiar în ziua Paştelui catolic. Pe 15 aprilie 2019, catedrala Notre Dame de Paris, simbolul creştinismului în Franţa, e distrusă de un incendiu violent; asta după ce zeci de biserici creştine sunt vandalizate şi distruse în mod intenţionat în întreaga Franţa. În China, precum se observă, în ultima perioadă s-au intensificat măsurile împotriva creştinilor, aducând aminte de acţiunile bolşevice ale lui Lenin şi Stalin din anii 20-30, din fosta URSS. Precum se observă, se accentuează loviturile împotriva creştinismului în întreaga lume, ca şi cum forţele oculte colaborează în mai multe ţări…

Foto: prelucrare proprie