Un proiect fabulos: NASA vrea să trimită până în 2069 o navă spaţială către cea mai apropiată stea de noi – Proxima Centauri, care să ajungă acolo în 44 de ani. Va găsi viaţă extraterestră?


NASA – Agenţia Spaţială Americană – se pregătește pentru expediția secolului XXI, având planuri ambițioase de a trimite până în anul 2069 o navă spațială la cel mai apropiat sistem de stele, Alpha Centauri, în căutarea vieții extraterestre. Însă, dacă problema bugetului se va rezolva, mai rămâne un singur lucru de rezolvat: NASA să fie capabilă să construiască o navă spaţială care să călătorească la 1/10 din viteza luminii, pentru a ajunge acolo în 44 de ani.

Constelația Alpha Centauri este situată la 4,4 ani lumină distanță și dacă s-ar putea atinge 1/10 din viteza luminii, călătoria ar dura 44 de ani, ajungând acolo în anul 2113. Este un proiect fabulos, dar nu imposibil.

De ce anul 2069 a fost ales? Pentru a aniversa centenarul ajungerii omului pe Lună, cu ajutorul navei spaţiale Apollo 11. De ce Alpha Centauri? Pentru că este cel mai apropiat grup de stele de Terra. Noi putem vedea exoplanete cu ajutorul telescoapelor, dar ce-ar fi dacă le-am putea explora? Sistemul de stele Alpha Centauri este alcătuit din Alpha Centauri A și B (două stele binare), precum şi o a treia stea, Proxima Centauri, care este cea mai apropiată. De fapt, Proxima Centauri este destul de departe de celelalte două stele (aproximativ 13.000 de ori distanța dintre Pământ și Soare), astfel încât o „misiune către Alpha Centauri” ar fi probabil o misiune către Proxima Centauri.

Dacă s-ar realiza proiectul, se vor găsi acolo extratereştri? În august 2016, vorbeam despre o ştire foarte interesantă – Breaking news – o descoperire şocantă a astronomilor! Se pare că ei au găsit o planetă foarte asemănătoare cu Pământul, care orbitează cea mai apropiată stea faţă de Soare – Proxima Centauri! – şi anume despre faptul că astronomii au anunţat că au descoperit o exoplanetă asemănătoare Pământului, orbitând steaua sa (Proxima Centauri) la o distanță care ar putea favoriza viața.

Interesant e faptul că în filmul SF “Avatar” din 2009, acţiunea se petrece în anul 2154 pe Pandora, o lună din sistemul Alpha Centauri, în care oamenii și-au stabilit o bază stelară pentru a exploata rezervele naturale de un prețios minereu ce se găsește pe satelitul natural. Regizorul fimului, James Cameron, spune că ideea filmului i-a venit în anul 1996. Eu cred că, ţinând cont de faptul că Hollywood-ul se află sub influenţa Ocultei Mondiale, regizorul canadian a primit nişte informaţii secrete despre faptul că în jurul celei mai apropiate stele faţă de Pământ s-ar găsi o civilizaţie extraterestră. Acest lucru se ştie demult, dar nouă ni se prezintă informaţiile treptat, pentru a nu fi şocaţi şi a ne obişnui cu ideea…

Acum, întrebarea este următoarea: nava spaţială NASA New Horizons călătoreşte prin spaţiul cosmic la o viteză de peste 60.000 de km pe oră; cu viteza aceasta, ea ar ajunge peste 78.000 de ani la Alpha Centauri. Va reuşi NASA să construiască până în 2069 o navă spațială capabilă să călătorească cu 10% viteza luminii, pentru a ajunge acolo în doar 44 de ani?

Foto: prelucrare proprie

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock