Lucruri ciudate care arată că satelitul planetei Neptun, Triton, este cel mai misterios corp ceresc din sistemul nostru solar


Triton este cel mai mare satelit al planetei Neptun, el fiind descoperit în 1846, la doar 17 zile după descoperirea planetei Neptun. Triton este cel mai mare satelit din sistemul solar cu o orbită retrogradă, rotindu-se în direcția opusă de rotație a planetei. Cu un diametru de 2.700 km, el este al șaptelea cel mai mare satelit din sistemul solar.

Suprafața lui Triton în cea mai mare parte este din azot înghețat, cu un înveliș din apă înghețată, o manta de gheață și un nucleu substanțial din rocă și metal.

Oricum, satelitul Triton are mai multe lucruri bizare şi misterioase, care îl fac să se diferenţieze de alte corpuri cereşti din sistemul nostru solar.

1) Masa lui Triton este de 20 de ori mai mare decât masa combinată a celorlalţi sateliţi ai planetei Neptun.

2) La o temperatură a suprafeţei de -235 de grade, acest corp ceresc este mai rece decât mini-planeta Pluto, care se află mult mai îndepărtată de Soare.

3) Este singurul satelit mare care are o mişcare retrogradă. Din cauza că are o orbită retrogradă și o compoziție asemănătoare cu a lui Pluto, se crede că Triton a fost capturat din centura Kuiper.

4) Peste 3,5 miliarde de ani, Triton se va apropia foarte mult de Neptun şi se sfârşi izbindu-se de planetă.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO