Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Astronomii au descoperit în spaţiul cosmic 4 inele gigantice invizibile care nu au mai fost observate niciodată… Ele sfidează orice explicaţie!


Oricât de mult ne-a dezvăluit astronomia despre Univers, există încă multe lucruri pe care nu le știm. Cea mai nouă descoperire astronomică ar putea fi un tip cu totul nou de obiect astronomic, care este atât fascinant, dar și puțin înspăimântător.

Astfel, se pare că astronomii au descoperit patru inele, numite „cercuri radio ciudate” sau ORC (Odd Radio Circles în limba engleză), care până acum nu reuşesc să fie explicate. Nu știm cât de mari sunt obiectele, cât de departe sunt sau cum s-au format, tot ceea ce știm este că ele sunt vizibile doar la lungimile de undă radio, unde care sunt foarte luminoase la margini. ORC-urile sunt total invizibile atunci când sunt privite în lungimile de undă vizibile, în infraroșu sau în lungimile de raze X ale spectrului electromagnetic.

Lucrarea care descrie obiectele misterioase a fost înaintată spre publicare către revista „National Astronomy” (o puteţi citi AICI), ea oferind diverse explicații pentru ORC-uri. Până în prezent, supernovele, galaxiile formatoare de stele, nebulele planetare și lentilele gravitaționale au fost excluse ca explicații posibile.

Două dintre ORC-uri par a conține galaxii centrale care pot fi văzute la lungimi de undă vizibile; oamenii de știință speculează că aceste inele ar putea fi conectate la un fel de fenomen galactic local. Celelalte două ORC-uri au o apropiere fizică strânsă și astfel ar putea fi interconectate într-un fel.

Astronomul Kristine Spekkens spune: „Obiectele pot indica foarte bine un fenomen nou pe care nu l-am probat încă. S-ar putea să fie şi o extensie a unei clase de obiecte cunoscute anterior, pe care nu am putut să le explorăm”. Alți astronomi au speculat că „insulele” în formă de inel din spațiul cosmic ar putea fi rezultatul undelor de șoc sau a galaxiilor radio.