Un „zid misterios” a fost descoperit la marginea sistemului nostru solar de către nava spaţială NASA New Horizons


Nava spațială NASA New Horizons a anunțat că e posibil să fi găsi regiunea exactă a spațiului cosmic, acolo unde influența Soarelui începe să scadă sub forma unui perete ultraviolet de hidrogen.

Specialiștii de la NASA au fost în căutarea acestui zid creat din particule de hidrogen; acesta a fost reperat de nava spațială Voyager cu mai mult de 30 de ani în urmă, făcându-i pe oamenii de știință să creadă că zidul ar putea constitui granita dintre sistemul solar și spațiul interstelar. După cum spune Leslie Young de la Institutul de Cercetare Sud-Vest din Boulder, Colorado: „Vedem pragul dintre a fi în sistemul solar și a fi în galaxie”.

Descoperirea peretelui de particule de hidrogen, care nu par a fi afectate în mod clasic de puterea Soarelui, ar putea avea implicații uriașe pentru înțelegerea noastră cu privire la cartografierea sistemului solar. David McComas de la Universitatea Princeton, care nu a fost implicat în această cercetare, a explicat că descoperirea și cartografia ulterioară a zidului ar putea fi un instrument pentru astronomi pentru a determina forma exactă și variabilitatea limitei sistemului solar.

Având în vedere cât de importantă ar putea fi cercetarea, „New Horizons” va continua să examineze zidul de aproximativ două ori pe an, începând cu 2019 și că acest proces va continua între 10 și 15 ani. Wayne Pryor, membru al echipei de la Colegiul Central din Arizona din Coolidge, explică faptul că această atenție de durată este pentru a se asigura faptul că peretele de particule de hidrogen indică într-adevăr granița acestui sistem solar și nu este cauzat de vreo sursă de lumină din spațiul interstelar.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): sciencenews.org

P.S. Interesantă ultima afirmaţie din articol. Dacă totuşi e vorba de un obiect cosmic luminos aflat la marginea sistemului nostru solar? Să fie oare Nemesis, „steaua-geamănă” a Soarelui nostru, despre care tot am vorbit pe acest site?


Lasă un comentariu