În deşertul Sahara, întâlnim două fiinţe: un extraterestru mincinos şi un om sincer. Demascaţi extraterestrul!


În deşertul Sahara au coborât mai mulţi extratereştri cu chip de om. Bineînţeles, în Sahara există şi oameni (chiar dacă mai puţini). Extratereştrii mint sistematic, oamenii sunt întotdeauna sinceri (adică spun ceea ce cred cu adevărat; chiar dacă ei se pot înşela în ceea ce spun, dar măcar sunt oneşti).

????????????????????????????????????????????????????????????????Din cauza arşiţei, o parte din extratereştri şi o parte din oameni suferă o puternică alienare (nebunie să-i spunem), ceea ce îi face să se înşele constant în aprecieri. La 50 de grade Celsius, gândirea nu mai e atât de logică! De exemplu, întrebat dacă 3+3 = 6, un extraterestru sănătos (deci neafectat de arşiţă) va răspunde NU (ştie răspunsul corect, dar minte), iar un extraterestru nebun (afectat de arşiţă) va răspunde DA (mintea îi ia razna, nu crede că 3+3= 6, dar fiind obişnuit să mintă, o face, crezând că 3+3 dă alt rezultat). La aceeaşi întrebare (3+3 = 6), un pământean sănătos va răspunde DA (pentru că este sincer), iar un pământean nebun răspunde NU (răspunde sincer, dar, din cauza arşiţei, se înşeală).

În condiţiile expuse mai sus, să presupunem că în deşert se întâlnesc două fiinţe, A şi B, care spun:
a) Noi amândoi suntem nebuni;
b) Fiinţa A: NU, acest lucru nu este adevărat.

Ştiind că unul dintre cei doi este extraterestru, demascaţi-l care e? A sau B? Explicaţi logic şi de ce şi aceasta pentru că acest articol este o problemă de logică!


Lasă un comentariu