EXCLUSIV! Dispariţia misterioasă a colonelului-explorator Fawcett şi legătura cu dinozaurul-monstru aflat în inima junglei amazoniene

  •  
  •  
  •  
  •  

În anul 1925 a avut loc o întâmplare care a rămas un mister până în zilele noastre. Celebrul explorator britanic, colonelul Percy Fawcett, a pornit în adâncul „iadului verde” al junglei amazoniene, alături doar de fiul său și de un alt explorator tânăr. Misiunea lor a fost aceea să găsească o civilizație pierdută, despre care Fawcett credea că există într-un loc în jungla sălbatică. Fawcett a avut chiar şi un nume pentru acest loc legendar: el l-a numit „Orașul pierdut Z”.

Fawcett și compania lui s-au îndreptat spre inima junglei, dar, după câteva zile nu s-a mai auzit nimic despre el. Fawcett și compania au dispărut misterios. Rezolvarea misterului dispariției exploratorului a devenit una dintre cele mai faimoase căutări a secolului al XX-lea. În cartea sa „The Lost City of Z”, adică „Oraşul pierdut Z”, autorul David Grann a numit călătoria în Amazon a lui Fawcett drept „cel mai mare mister privind explorările din secolul al XX-lea”.

Dar căutarea unui oraş „Z” fabulos nu a fost singurul lucru ale călătoriilor lui Fawcett care ne-au captivat de-a lungul anilor. Povestiri ale exploatărilor sale prin Amazon ne-au oferit mărturii despre alte lucruri remarcabile, ca de exemplu despre prezenţa unui șarpe atât de mare încât ar putea fi categorisit cu ușurință ca fiind un „monstru”.

Chiar Fawcett a văzut cu ochii lui o creatură gigantică, care a ucis-o în vestul Braziliei în 1907. Ea a mai purtat numele şi de Yacumama (adică „mama apei”) sau „Boa cel negru”. Fawcett împreună cu prietenii săi se îndreptau spre râul Abuna din jungla amazoniană, când, după cum relatează Fawcett despre incident, capul unui șarpe masiv se ridică din apă. Creatura se îndreptă rapid spre malul râului și, deși se minunează de mărimea masivă a șarpelui, Fawcett deschide focul, ucigând-o. După ce fiara a fost doborâtă, șarpele a fost măsurat ca având o lungime de 20 de metri, mai mare decât oricare șarpe cunoscut astăzi.

Într-o carte din 1953 publicată de fiul cel mai tânăr al colonelului Fawcett, inspirată din jurnalele de călătorie ale tatălui său, colonelul vorbeşte despre o creatură mare și necunoscută situată în inima junglei: „Există șerpi și insecte necunoscute oamenilor de știință, iar în pădurile din Madidi, se află o ființă misterioasă și enormă în mlaștină – posibil un monstru primitiv. Desigur că au fost descoperite urme ale unor creaturi mult mai mari decât speciile pe care le cunoaștem”.

Diferite reluări sugerează că Fawcett credea că această creatură este mai apropiată de un dinozaur cu gât lung decât de un șarpe mare. Dinozauri în zilele noastre? De ce nu? Pământul are prea multe mistere, pentru a spune că le ştim pe toate.

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu