Străvechea aşezare chinezească „Oraşul leului” stă ascuns sub un lac artificial, aflat între munţi… Prea real ca să fie adevărat!


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Există multe secrete ascunse adânc sub ape, dar nu de multe ori sunt prezentate articole despre orașele antice scufundate. Ascuns la câteva zeci de metri sub apă, sub lacul Qiandao (China), între Munţii celor cinci lei, în estul provinciei Zhejiang, se află așa-numitul „Oraş al Leului”, sau ” Shi Cheng” în limba mandarină. Oraşul a fost construit în timpul dinastiei Han, în anul 208 d.Hr. El a rămas neschimbat, oferind astfel oamenilor de știință și arheologilor o imagine a aceea ce însemna viaţa antică în China.

Multe dintre complicatele sculpturi în piatră şi „leii păzitori” ce se găsesc în jurul orașului sunt încă perfect intacte. Unii arheologi spun chiar că „ruinele” sunt prea perfecte pentru a fi adevărate. Se crede că clădirile sunt intacte, deoarece acestea nu au fost expuse la vânt și soare.

Oraşul a fost odată un centru politic și economic important pentru estul Chinei, dar el a dispărut în urmă cu 54 de ani. Adică, în anul 1959 autoritățile chineze au hotărât construirea lacului artificial Qiandao, şi asta pentru că guvernul comunist avea nevoie de o mare hidrocentrală care să producă electricitate. Oraşul se afla în linie dreaptă în calea apelor, aşa că a fost inundat şi acoperit de ape. Se estimează că „Oraşul Leului”, care a fost fondat în urmă cu circa 1800 ani , se află acum situate între 26 și 40 de metri sub lac. Însă, acum a apărut un parc de aventuri pentru turiști, iar cei care îşi doresc o aventură subacvatică pot face scufundări pentru a vedea aceste vechi clădiri superbe. Chiar merită!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock