Materie organică extraterestră a fost găsită în nişte munţi din Africa de Sud

  •  
  •  
  •  
  •  

Munții Makhonjwa din estul Africii de Sud ar putea deveni una dintre cele mai importante locații din istoria planetei noastre. Oamenii de știință tocmai au anunțat descoperirea unor molecule organice, găsite adânc în Pământ, în interiorul sedimentelor vulcanice de acum 3,3 miliarde de ani. Originea acestei materii organice o face să fie unică. După cum s-a dovedit, această materie organică provine din spațiul cosmic. Va confirma una dintre aceste descoperiri într-o zi ipoteza panspermiei?

Ipoteza panspermiei afirmă că viața este răspândită în tot Universul, în praful spațial, pe meteoriți, asteroizi, comete și alte corpuri cerești. Conform acestei ipoteze, viața a fost introdusă pe Pământ după ce unul dintre aceste obiecte cerești, pline cu viață, s-a prăbușit pe suprafața planetei noastre sau a explodat în atmosferă. Există dovezi arheologice și științifice care confirmă aceste teorii, descoperirile recente sugerând că radiația cosmică este „scânteia” care a adus la viață compușii organici ai Pământului. Acum, cele mai recente roci vulcanice găsite în Africa de Sud par să confirme că pansermia este într-adevăr o posibilitate, dovedind faptul că materia organică extraterestră a venit într-adevăr pe Pământ din spațiul cosmic la un moment dat în trecutul nostru.

Oamenii de știință presupun că acești compuși extratereștri au căzut probabil pe Pământ, după ce un meteorit a explodat în atmosferă, amestecându-se cu cenușa vulcanică. Dacă se confirmă, această descoperire se poate dovedi a fi una dintre primele dovezi pe care le avem despre „panspermia moleculară” care susține că nu forme de viață au aterizat aici pe Terra, ci, mai degrabă complecşi chimici care au început reacțiile ce au condus la abiogeneză.

A venit viața pe Pământ din spațiu? Ar putea un praf vulcanic de 3,3 miliarde de ani să conțină dovezi care ar putea răspunde la această întrebare?


  •  
  •  
  •  
  •