Există un vid cosmic uriaş aflat lângă galaxia noastră. Ce mistere ascunde?


Planeta noastră face parte din sistemul solar, format și stabilizat de forța gravitației. Sistemul nostru solar este legat gravitațional de galaxia Calea Lactee, împreună cu sute de milioane de alte sisteme solare. Și galaxia noastră este, de asemenea, parte a unei structuri mai mari. Un nou studiu scoate la lumină o parte curioasă din vecinătatea noastră cosmică, unde nu există nimic: Vidul Local.

Galaxiile nu sunt împrăștiate uniform în Univers. Ele formează filamente și aglomerări în spațiul cosmic. Galaxia Calea Lactee face parte dintr-un grup de galaxii numit Grupul Local. Acesta este dominat de Calea Lactee și de fratele său mai mare, Galaxia Andromeda. Mai multe galaxii pitice, care se agață gravitaţional de Calea Lactee și Andromeda, aglomerează populația Grupului Local.

Grupul Local face parte dintr-o structură și mai mare, numită Super Cluster-ul Laniakea, care conține peste 100.000 de galaxii.

Lângă galaxia noastră se află o zonă distinctă, în care nu se găseşte aproape nimic, cunoscută sub numele de Vidul Local. Oamenii de știință doresc să afle mai multe despre vecinul nostru galactic, iar un nou studiu publicat în „Astronomical Journal” a realizat o hartă a spațiului Vidului Local. Calea Lactee, precum şi alte galaxii locale, se îndepărtează de acest vid cu viteza de 260 km/s.

Cum se formează vidurile cosmice? Toată materia este atrasă de altă materie prin gravitaţie. De aceea există și goluri cosmice. Odată ce un vid începe, cum nu există nimic acolo pentru a atrage, atunci acesta crește.

Noul studiu este intitulat „Cosmicflows-3: Cosmografia vidului local”. Cosmicflow-3 este un compendiu a peste 17.000 de galaxii din vecinatatea noastră cosmică şi constituie o nouă hartă actualizată a vastului Vid Local. Ea este a treia ediție a compendiului și fiecare ediție nouă este mai amănunțită decât precedenta.

Vidul Local este de foarte mare interes pentru oamenii de știință, deoarece materia din care s-a format Calea Lactee și celelalte galaxii a venit probabil din Vidul Local. Studierea acestor viduri ar trebui să ne spună ceva despre materia întunecată. Oricum, Vidul Local este dificil de studiat deoarece se află în spatele masei centrale a Căii Lactee, blocându-l astfel din vederea noastră.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO