A schimbat NASA zodiacul? Ce e cu cea de-a 13-a zodie „misterioasă”, Ophiuchus?


Imagine: peakpx.com (Commons Creative – free)

Pe Internet a apărut informaţia că NASA ar fi schimbat semnele zodiacale. Dar, chiar aşa s-a întâmplat? Să vedem care e răspunsul agenţiei spaţiale americane, publicat pe nasa.tumblr.com.

„Aici, la NASA, studiem astronomia, nu astrologia. Nu am schimbat niciun semn zodiacal, ci doar am făcut o matematică.

În primul rând, astrologia nu este astronomie. Astronomia este studiul științific al tuturor lucrurilor din spațiul exterior. Astronomii și alți oameni de știință știu că stelele aflate la mulți ani-lumină distanță nu au niciun efect asupra activităților obișnuite ale oamenilor de pe Pământ. Astrologia este altceva. Ea crede că pozițiile stelelor și ale planetelor pot influența evenimentele umane. Nu este considerată o știință.

Dar, ce sunt constelaţiile şi zodiacul? O constelație este un grup de stele asemănător unui puzzle care uneşte punctele. Dacă uniţi punctele stelelor, și folosiți multă imaginație, imaginea ar arăta ca un obiect, un animal sau o persoană. De exemplu, Orion este un grup de stele pe care grecii credeau că arată ca un vânător uriaș, cu o sabie fixată pe centură. În afară de un model pe cerul Pământului, este posibil ca aceste stele să nu fie deloc legate între ele.

Chiar și cea mai apropiată stea este aproape de neimaginat departe. Deoarece sunt atât de îndepărtate, formele și pozițiile constelațiilor din cerul Pământului se schimbă foarte, foarte lent. În timpul unei vieți omenești, abia dacă se schimbă.

Babilonienii au trăit în urmă cu peste 3.000 de ani. Au împărțit zodiacul în 12 părți egale, la fel cum o pizza s-ar tăia în 12 felii egale. Au ales 12 constelații în zodiac, câte una pentru fiecare din cele 12 „felii”. Deci, pe măsură ce Pământul orbitează Soarele, acesta pare să treacă prin fiecare din cele 12 părți ale zodiacului. Întrucât babilonienii aveau deja un calendar de 12 luni (bazat pe fazele Lunii), fiecare lună primea o felie din zodiac.

Dar, conform poveștilor antice ale babilonienilor, în zodiac exista iniţial 13 constelații. Așa că au ales o constelaţie, Ophiuchus, care au fost lăsată afară. Chiar și aşa, unele dintre cele 12 constelaţii alese nu se încadrau perfect în felia de plăcintă atribuită. Atunci când babilonienii au inventat prima dată cele 12 semne ale zodiacului, o zi de naștere între 23 iulie și 22 august însemna zodia Leului. Astăzi, 3.000 de ani mai târziu, cerul s-a schimbat, deoarece axa Pământului (Polul Nord) nu mai este în aceeași direcție.

Constelațiile au dimensiuni și forme diferite, astfel încât Soarele petrece diferite perioade de timp aliniate cu fiecare. Linia de pe Pământ prin Soare arată constelaţia Fecioarei timp de 45 de zile, dar Scorpionul are doar 7 zile. Pentru a face o potrivire cu a lor calendar de 12 luni, babilonienii au ignorat faptul că Soarele se deplasează efectiv prin 13 constelații, şi nu prin 12. Apoi, au atribuit fiecăreia dintre cele 12 constelații o cantitate egală de timp”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock