Au fost detectate încă şase pulsaţii radio misterioase care provin din afara galaxiei noastre


explozii-radioOamenii de știință au detectat încă șase pulsaţii radio misterioase care provin din afara galaxiei noastre. Este un fenomen care a reușit să sfideze explicațiiile ştiinţifice de ani de zile: aceste pulsaţii puternice ale undelor radio emise de mult dincolo de propria noastră galaxie şi care, în ciuda faptului că durează doar milisecunde, generează la fel de multă energie cât Soarele nostru într-o zi întreagă.

La începutul acestui an (2016), zece dintre aceste pulsaţii au fost captate dintr-o singură regiune a spațiului, iar acum au fost detectate încă șase asemenea pulsaţii, care par să aibă originea în aceeași locație.

În general, aceste pulsaţii sunt deosebit de dificil în a fi studiate, şi nu pentru că acestea sunt rare, ci pentru că ele sunt atât de scurte ca şi durată și apar pe neașteptate, aşadar fiind o adevărată provocare pentru a fi detectate.

O teorie ştiinţifică ar fi aceea că pulsaţiile radio sunt produse de ciocnirea a două stele neutronice – un eveniment care produce o gaură neagră – dar acest lucru nu explică natura repetitivă a fenomenului. O alta explicație mai plauzibilă ar fi dată de faptul că pulsaţiile sunt produse de o stea neutronică tânără, care se rotește cu o putere suficientă pentru a emite astfel de impulsuri în mod regulat. Oricum, oamenii de ştiinţă nu pot fi siguri de cauza lor…

Sursa textului: sciencealert.com

Sursa imaginii: CSIRO/Harvard/Swinburne Astronomy Productions

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock