În ultimul timp, ceva misterios are loc în spaţiul cosmic de lângă noi: observatorul spaţial Chandra şi telescopul spaţial Hubble au intrat în „safe mode”, iar capsula „Soyuz” a eşuat…


Nu degeaba am pus acest titlu – se pare într-adevăr că are loc ceva misterios în spațiul cosmic de lângă noi. Așa cum putem afla de pe cnet.com, zilele trecute, cel mai cunoscut telescop spaţial, Hubble, a intrat într-o stare de „safe mode”, după ce s-a defectat giroscopul, iar acest incident, conform NASA, a avut loc pe 10 octombrie 2018. Foarte interesant e faptul că acelaşi lucru s-a întâmplat, cam în aceeaşi perioadă, şi cu observatorul spaţial cu raze X Chandra.

În afară de asta, NASA a mai anunţat că a pierdut contactul cu robotul spaţial Opportunity Mars Rover şi că are mari probleme cu transmisiunea datelor cu robotul spaţial Curiosity Mars Rover, în principal din cauza unei furtuni de nisip masive pe planeta Marte.

Să mai aduc aminte că acum câteva săptămâni a fost închis în grabă Observatoru Naţional Solar din New Mexico, precum şi 6 camere a mai multor observatoare din lume? (AXIS 232D Network Dome Camera, localizată în Sydney, Australia; webcam-ul Observatorului SOAR din Chile; webcam-ul aparţinând Telescopului BRT Tenerife (Spania); webcam-ul localizat în Observatorul Mauna Kea al Universităţii din Hawaii; webcam-ul Observatorului Canada-France-Hawaii Telescope din Hawaii; webcam-ul Observatorului JAT din Fairless Hills, Pennsylvania (SUA)). Vă invit să recitiţi acest articol – Panică la Observatorul Naţional Solar din New Mexico (SUA)! FBI-ul a evacuat zona, dar păstrează secretul! Ce s-a descoperit acolo?.

Foarte interesant, tot zilele trecute capsula Soyuz a eşuat în lansarea către Staţia Spaţială Internaţională, după defectarea motorului rachetei. Ce se întâmplă în spaţiul cosmic imediat înconjurător? Parcă o forţă invizibilă necunoscută vrea să pună beţe în roate cercetărilor spaţiale ale omenirii…