Staţia Spaţială Internaţională a surprins un aşa-zis „război cu lasere” în spaţiul cosmic, pe 17 iunie 2020. Care e explicaţia?


Câteva site-uri şi canale de conspiraţii au semnalat faptul că Staţia Spaţială Internaţională (SSI) ar fi capturat recent pe camerele sale video o „luptă spațială cu lasere” între două OZN-uri. Însă, chiar dacă materialul a fost adevărat, a fost vorba de altceva: un test de comunicare cu laser, pe orbită joasă, a Departamentului Apărării al SUA, eveniment care a fost surprins pe transmisia live SSI de pe 17 iunie 2020.

Agenția de Dezvoltare Spațială spune că „legăturile optice inter-satelit reprezintă una dintre cele mai critice tehnologii de demonstrat”. Terminalele de comunicații optice care utilizează lasere pentru a transmite date în spațiul cosmic vor fi testate în experimentele viitoare de către Agenția de Dezvoltare Spațială și de către DARPA (Agenția de Proiecte Avansate a Departamentului Apărării al SUA).

Aceste terminale sunt piese importante din viitoarea „armată spaţială” americană, care va consta din mai mulţi sateliţi militari.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): spacenews.com

P.S. Foarte interesant e că Pentagonul vorbeşte foarte des în ultima vreme despre proiectele sale militare spaţiale. Totuşi, sunt sigur că Armata Americană deţine tehnologii militare spaţiale extrem de avansate de care, bineînţeles, nu vorbeşte. A nu se uita că pe 23 martie 1983, preşedintele american Ronald Reagan a lansat aşa-zisul program „Războiul stelelor” („Star Wars”), proiect pentru crearea unui scut antirachetă nord-american împotriva atacurilor cu rachete balistice intercontinentale lansate de un stat inamic, în special de Uniunea Sovietică. Se prevedea instalarea în spațiul cosmic a sateliți purtători de baterii de lansatoare, dotate cu radare și lasere pentru a depista și distruge mai ușor rachtele balistice. Cică proiectul ar fi fost abandonat în 1991 (eu nu cred – mai degrabă a fost trecut „la secret”), după cheltuirea a peste 100 de miliarde de dolari.