Staţia Spaţială Internaţională a surprins un aşa-zis „război cu lasere” în spaţiul cosmic, pe 17 iunie 2020. Care e explicaţia?


Câteva site-uri şi canale de conspiraţii au semnalat faptul că Staţia Spaţială Internaţională (SSI) ar fi capturat recent pe camerele sale video o „luptă spațială cu lasere” între două OZN-uri. Însă, chiar dacă materialul a fost adevărat, a fost vorba de altceva: un test de comunicare cu laser, pe orbită joasă, a Departamentului Apărării al SUA, eveniment care a fost surprins pe transmisia live SSI de pe 17 iunie 2020.

Agenția de Dezvoltare Spațială spune că „legăturile optice inter-satelit reprezintă una dintre cele mai critice tehnologii de demonstrat”. Terminalele de comunicații optice care utilizează lasere pentru a transmite date în spațiul cosmic vor fi testate în experimentele viitoare de către Agenția de Dezvoltare Spațială și de către DARPA (Agenția de Proiecte Avansate a Departamentului Apărării al SUA).

Aceste terminale sunt piese importante din viitoarea „armată spaţială” americană, care va consta din mai mulţi sateliţi militari.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): spacenews.com

P.S. Foarte interesant e că Pentagonul vorbeşte foarte des în ultima vreme despre proiectele sale militare spaţiale. Totuşi, sunt sigur că Armata Americană deţine tehnologii militare spaţiale extrem de avansate de care, bineînţeles, nu vorbeşte. A nu se uita că pe 23 martie 1983, preşedintele american Ronald Reagan a lansat aşa-zisul program „Războiul stelelor” („Star Wars”), proiect pentru crearea unui scut antirachetă nord-american împotriva atacurilor cu rachete balistice intercontinentale lansate de un stat inamic, în special de Uniunea Sovietică. Se prevedea instalarea în spațiul cosmic a sateliți purtători de baterii de lansatoare, dotate cu radare și lasere pentru a depista și distruge mai ușor rachtele balistice. Cică proiectul ar fi fost abandonat în 1991 (eu nu cred – mai degrabă a fost trecut „la secret”), după cheltuirea a peste 100 de miliarde de dolari.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO