Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Sferele Klerksdorp – artefacte realizate în spaţiul cosmic de o altă civilizaţie sau formaţiuni naturale?


Pe Terra se găsesc o mulțime de artefacte ce par din altă lume, printre acestea numărându-se și „sferele Klerksdorp”, care ar reprezenta dovada definitivă a abilităților tehnologice avansate ale culturilor vechi (preistorice).

Artefactele sunt descrise ca mici sfere metalice netede, de obicei cu un diametru de circa 2-3 cm, multe dintre ele având caneluri concentrice în jurul circumferinței lor. Că e vorba de o tehnologie avansată antică e clar (spun conspiraţioniştii), din moment ce ele sunt foarte dificil de realizat. Sferele au culori diferite, de la albastru închis la diverse nuanțe de roșu. Dar, potrivit unora, cel mai şocant lucru despre aceste sfere îl reprezintă faptul că ele nu au putut fi fabricate pe Pământ, ci mai degrabă undeva în spațiul cosmic. Se spune că ele sunt perfect echilibrate, fiind și cele mai grele obiecte (pe suprafaţă) cunoscute vreodată.

Sferele au fost găsite într-o mină din apropierea unui mic oraș numit Ottosdal, Africa de Sud, care este deținută de o companie minieră locală – Wonderstone Ltd. Produsul principal de extracţie a lui Wonderstone este un mineral numit „pirofilit” – compus din hidroxid de silicat de aluminiu (Al2Si4O10 (OH) 2). Pirofilitul este un mineral relativ moale, folosit în diverse domenii, chiar şi în tehnologiile aerospațiale. Se spune că depozitul Wonderstone are undeva între 2,8-3 miliarde de ani vechime, în interiorul acestui depozit de pirofilit găsindu-se toate sferele Klerksdorp.

Întrucât sferele Klerksdorp constau dintr-un material diferit, mult mai greu decât pirofilitul, aceasta înseamnă că ele nu pot fi formațiuni naturale și dacă nu sunt naturale, atunci ele trebuie să fi fost fabricate de către cineva. Pirofilitul este o rocă sedimentară care măsoară o duritate de trei pe scara lui Mohs, în timp ce sferele, care au rămas neevaluate, par a fi mult mai grele din punct de vedere științific.

Dar, mai sunt şi oameni de ştiinţă sceptici, care cred că sferele sunt formaţiuni naturale. De exemplu, Paul V. Heinrich, geolog la Universitatea de Stat din Louisiana și profesorul de geologie de la Universitatea din Johannesburg, Bruce Cairncross, au determinat compoziţia lor şi au determinat faptul că majoritatea sferelor sunt de fapt făcute din hematit. Hematitul este un mineral de fier, cel mai comun și important mineral de fier de pe planetă, de fapt. Este folosit în multe procese de fabricație, culoarea sa putând varia de la negru şi gri-argintiu până la maro și roșcat-maroniu. În ceea ce privește modul în care s-ar putea forma aceste depozite de hematit în interiorul depozitelor de pirofilit și cum ar putea apărea ele cu un aspect de „fabricat”, atât Cairncross cât și Heinrich sunt de acord, la fel ca și alți geologi, că sferele sunt, de fapt, concreții vulcanice…

Noi pe cine să credem?