Astronauţii au găsit trei bacterii necunoscute pe Staţia Spaţială Internaţională. Sunt de origine extraterestră?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Oamenii de ştiinţă au găsit trei tulpini necunoscute de bacterii pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS). Deşi ideea de a găsi organisme neidentificate pe o stație spațială ar putea suna ca intriga unui film de groază SF, aceste microorganisme găsite nu sunt de speriat.

Ele au fost identificate pentru prima dată de cercetători din SUA și India, în eșantioanele colectate în ultimii ani, din diferite locații ale Stației Spațiale Internaționale. Din cele patru tulpini de bacterii descoperite în sol și în apă, trei au fost complet noi pentru știință. A patra tulpină, cunoscută sub numele de Methylorubrum rhodesianum, a fost găsită într-unul dintre filtrele HEPA ale stației.

Deşi prezența acestor bacterii la bordul staţiei orbitale ar putea părea surprinzătoare, merită să ne amintim că astronauții au efectuat experimente de creștere a plantelor în spaţiul cosmic de ani de zile.

„Întregul ansamblu al secvenței genomice a acestor trei tulpini de pe staţia spaţială va permite compararea lor cu cele de pe Pământ în cercetările viitoare”, au scris autorii studiului. „Acest lucru va ajuta în continuare la identificarea factorilor determinanți genetici care ar putea fi responsabili pentru promovarea creșterii plantelor în condiții de microgravitație și va contribui la dezvoltarea culturilor de plante autosustenabile pentru misiunile spațiale din viitor.”

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): sciencealert.com


Lasă un comentariu