Câinii şi alte animale au ştiut că va avea loc un cutremur puternic într-un oraş din China… aşa că au salvat 90.000 de oameni!


În 1975, oficialii din oraşul chinezesc Haicheng au fost alarmaţi de comportamentele ciudate şi îngrijorătoare ale câinilor şi altor animale din oraş. Aceste observaţii i-au făcut să ordone evacuarea din oraş a celor 90.000 de locuitori. După ce acest proces s-a terminat, câteva ore mai târziu, a avut loc un cutremur puternic de 7,3 grade pe scara Richter, cutremur care a distrus circa 90% din clădirile oraşului.

Aşadar, pot animalele să simtă dinainte cutremurele şi, astfel, să salveze oameni? Se pare că da! Sugestia că animalele pot simți cutremure înainte de a se produce a fost înregistrată pentru prima dată în Grecia, în anul 373 î.Hr., când foarte mulţi câini au lătrat, iar alte animale erau foarte agitate (șobolani, nevăstuici şi șerpi) cu câteva zile înainte de cutremur. În China și Japonia, animalele sunt considerate a fi parte integrantă a sistemelor lor naționale de avertizare a cutremurelor.

Cum de animalele pot să să detecteze cu anticipaţie cutremurele? Conform cercetărilor făcute de chinezi, se pare că acest lucru se datorează capacităţii lor de a simţi modificările magnetice care le precedă. Dacă între cutremure şi câmpuri electromagnetice există o legătură, atunci anumite păsări şi animale ar fi sensibile la câmpurile electromagnetice.

Lucrările publicate de cercetătorii Barnothy şi Presman în anii ’60 conţineau o mare cantitate de experienţe făcute în domenii foarte diferite ale cercetării ştiinţifice, conform cărora ţesuturile vii produc câmpuri magnetice slabe, putând fi afectate de radiaţii şi câmpuri electromagnetice. În urmă cu peste jumătate de secol, profesorul Flolodov a efectuat numeroase cercetări cu peşti, păsări şi iepuri. A constatat astfel că activitatea lor motorie creşte atunci când sunt supuşi unui câmp electromagnetic, creierul lor putând avea de suferit dacă acest câmp este prea puternic. De asemenea, a descoperit că creierul unor fiinţe vii produce propriul său câmp electromagnetic, lucru pe care l-au confirmat mai târziu diferiţi cercetători nord-americani.

 


Lasă un comentariu