Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

De ce specii dispărute de animale reapar brusc în anul 2019?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankMai multe specii dispărute au fost recent redescoperite și mulți oameni se întreabă de ce se întâmplă acest lucru. În mai puțin de două săptămâni, între 21 februarie și 4 martie 2019, au fost redescoperite trei specii – broasca țestoasă Fernandina din Insulele Galapagos (ultimul exemplar a fost văzut în 1906), albina gigantică Wallace (despre care se spunea că a dispărut în 1980), și leopardul formosan (care a fost văzut ultima dată în 1983 și declarat dispărut în 2013).

Deși este o veste minunată că aceste specii au fost redescoperite, rămâne întrebarea: de ce aceste animale – presupuse „dispărute” – au reapărut brusc? Au fost chiar dispărute?

O specie de animale / păsări / plante este declarată a fi dispărută atunci când nu există nicio îndoială rezonabilă că ultimul exemplar a murit. De asemenea, este necesar ca să se întreprindă cercetări exhaustive în habitatul cunoscut al acelei specii, la momente adecvate. Însă, ultima dată când o specie este observată de oameni nu este neapărat data corectă a dispariţiei ei, deoarece multe specii de animale preferă să rămână departe de zonele populate și de oameni, în general. Deci, doar pentru că nu au fost văzute într-o perioadă de ani, nu înseamnă că ele au dispărut.

În ceea ce privește broasca țestoasă Fernandina de pe Insulele Galapagos, deși ea nu a fost observată încă de la începutul anilor 1900, urme de mușcătură pe cactuși și fecale de broască țestoasă au fost descoperite până în 2013. Cât priveşte albina gigantică Wallace, e adevărat că ea nu fusese văzută în ultimii 38 de ani, dar oamenii de ştiinţă nu erau complet convinşi de dispariţia ei completă. Una dintre speciile care s-a considerat a fi dispărută a fost leopardul Formosan, pentru că mulți vânători au spus că nu au mai văzut animalul.

Este doar o chestiune de timp înainte ca mai multe specii „dispărute” să fie „redescoperite” brusc. Din moment ce aproape toată lumea are astăzi un telefon mobil cu opțiuni de foto/video, este foarte posibil ca mai mulți martori oculari să vină cu dovada fotografică / video despre specii „dispărute”. Și, de ce nu, poate că unele specii doresc să rămână ascunse în locurile lor, departe de oameni…


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal