Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

De ce specii dispărute de animale reapar brusc în anul 2019?

226

blankMai multe specii dispărute au fost recent redescoperite și mulți oameni se întreabă de ce se întâmplă acest lucru. În mai puțin de două săptămâni, între 21 februarie și 4 martie 2019, au fost redescoperite trei specii – broasca țestoasă Fernandina din Insulele Galapagos (ultimul exemplar a fost văzut în 1906), albina gigantică Wallace (despre care se spunea că a dispărut în 1980), și leopardul formosan (care a fost văzut ultima dată în 1983 și declarat dispărut în 2013).

Deși este o veste minunată că aceste specii au fost redescoperite, rămâne întrebarea: de ce aceste animale – presupuse “dispărute” – au reapărut brusc? Au fost chiar dispărute?

O specie de animale / păsări / plante este declarată a fi dispărută atunci când nu există nicio îndoială rezonabilă că ultimul exemplar a murit. De asemenea, este necesar ca să se întreprindă cercetări exhaustive în habitatul cunoscut al acelei specii, la momente adecvate. Însă, ultima dată când o specie este observată de oameni nu este neapărat data corectă a dispariţiei ei, deoarece multe specii de animale preferă să rămână departe de zonele populate și de oameni, în general. Deci, doar pentru că nu au fost văzute într-o perioadă de ani, nu înseamnă că ele au dispărut.

În ceea ce privește broasca țestoasă Fernandina de pe Insulele Galapagos, deși ea nu a fost observată încă de la începutul anilor 1900, urme de mușcătură pe cactuși și fecale de broască țestoasă au fost descoperite până în 2013. Cât priveşte albina gigantică Wallace, e adevărat că ea nu fusese văzută în ultimii 38 de ani, dar oamenii de ştiinţă nu erau complet convinşi de dispariţia ei completă. Una dintre speciile care s-a considerat a fi dispărută a fost leopardul Formosan, pentru că mulți vânători au spus că nu au mai văzut animalul.

Este doar o chestiune de timp înainte ca mai multe specii “dispărute” să fie “redescoperite” brusc. Din moment ce aproape toată lumea are astăzi un telefon mobil cu opțiuni de foto/video, este foarte posibil ca mai mulți martori oculari să vină cu dovada fotografică / video despre specii “dispărute”. Și, de ce nu, poate că unele specii doresc să rămână ascunse în locurile lor, departe de oameni…

Orgoni Crystal