În Canada a fost descoperită o fascinantă plantă carnivoră care se hrăneşte cu pui de salamandre


Un tip de plantă carnivoră, care consumă mici salamandre, a fost identificată de cercetătorii din Ontario (Canada). Descoperirea, care a fost făcută în zonele umede din Parcul Algonquin din Ontario, a fost descrisă de biologii de la Universitatea din Guelph drept „neașteptată și fascinantă”.

În timp ce plantele carnivore din Canada sunt cunoscute de mult timp pentru că se hrănesc cu păianjeni și insecte, aceasta este pentru prima dată când astfel de plante au fost identificate consumând amfibieni. Pentru studiu, oamenii de știință au monitorizat plantele din jurul unui lac din parc în toamna anului 2018 și au descoperit că una din cinci plante conținea cel puțin un pui de salamandră.

Cercetătorii au constatat că salamandrele au supravieţuit până la 19 zile, înainte să înceapă să fie digerate de plantele carnivore.

Puteţi viziona pe YouTube un videoclip cu planta carnivoră ce se hrăneşte cu pui de salamandre.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO