Cercetătorii au creat primul hibrid om-maimuță! Bine aţi venit în lumea hibrizilor!


Ştirea acesta ar trebui să ne înfricoşeze: cercetătorii spanioli au reuşit să creeze într-un laborator din China primul organism hibrid om-maimuță din lume. Bun… scopul declarat este acela de  a crea organe pentru transplanturi care să salveze vieți omenești.

Echipa științifică a dezvăluit că a injectat celule stem umane capabile să creeze orice tip de țesut într-un embrion de maimuță. Embrionul a fost în prealabil modificat genetic pentru a se dezactiva genele care controlează creșterea organelor.

Totuşi, un cercetător a afirmat că experimentele pe organisme constituite din celule provenite de la două specii ar avea probleme etice: „Ce se întâmplă dacă celulele stem se eliberează și formează neuroni umani în creierul animalului? Ar avea acesta conștiință?” Totuşi, specialiştii spun că au fost implementate mecanisme care să genereze autodistrugerea celulelor umane în cazul migrării acestora către creierul hibridului.

Tocmai asta e problema când vorbim de o astfel de ştire: deşi ar putea avea beneficii medicale, hibridul om-animal întotdeauna e periculos cel puţin din punct de vedere etic. Hibrizi de genul acesta au mai fost în istorie (vă mai aduceţi aminte de “îngerii” din Biblie care s-au împerecheat cu oamenii şi au ieşit “uriaşii”?). Ideea e că asemenea experimente pot scăpa de sub control şi ne trezim în lume cu o armată de hibrizi, ca om-porc, om-taur, om-cal, om-maimuţă… Astfel, specia umană se poate degrada în viitor şi să nu mai evolueze.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO