„Ayam Cemani” – o rasă rară de găini negre, care costă chiar şi 2.000 de euro!


În Indonezia creşte o rasă rară de găini denumită „Ayam Cemani”. Ea are o genă dominantă care provoacă hiperpigmentarism, făcând această pasăre să fie în mare parte neagră, inclusiv penele, ciocul și organele interne. Surprinzător, ouăle sale nu sunt chiar negre, ci, mai degrabă, crem.

„Ayam” înseamnă „găină”, iar „cemani” semnifică „complet negru”. Această rasă de găini este originară din insula Java, Indonezia, și probabil a fost folosită încă din secolul al XII-lea în scopuri religioase și mistice.

Rasa a fost descrisă pentru prima dată de coloniștii olandezi și importată pentru prima dată în Europa în 1998 de crescătorul olandez Jan Steverink. În prezent, această rasă de pui se găseşte în Olanda, Belgia, Germania, Slovacia și Republica Cehă.

Aceste găini costă atât de mult, încât un exemplar poate ajunge şi la 2.000 de euro. Spre deosebire de alte rase, care depun 200-250 de ouă pe an, găinile „Ayam Cemani” depun doar 60-80 de ouă pe an.

Carnea găinilor negre are „puteri miraculoase”, fiind bogată în fier.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock