Aţi auzit de exploratorul englez Henry Hudson? Născut în anul 1560, el a fost cel mai bine cunoscut pentru călătoriile sale neobișnuite, aproape obsesive, pentru descoperirea „Pasajului nord-vestic”, care era la acea vreme un traseu mitic, ce ar fi permis în mod teoretic navelor să treacă prin apele îngheţate din zona antarctică rusă, având astfel o cale mai rapidă pentru a ajunge în Indii.
Hudson a efectuat câteva expediții fără succes în căutarea acestor pasaje legendare, iar când vânturile s-au dovedit a fi un obstacol în timpul acestor călătorii, el a ajuns în America de Nord, unde a explorat râul care îi poartă acum numele său.
În 1610 el a reușit să se întoarcă pentru o altă încercare de descoperire a Pasajului Nord-Vest, și, de data aceasta s-a folosit de o navă de ultimă generație pentru acele vremuri, navă denumită Discovery. Bine echipat, Hudson era încrezător că de data asta va găsi ceea ce căuta atât de mult. De data aceasta, el a intrat în strâmtoarea și în golful care urmau mai târziu să-i poarte numele. Lucrurile păreau promițătoare la început, dar vremea rece și gheața groasă îi luară orice speranță de a găsi trecerea.
Nemulţumirile începu să se înmulțească în rândul echipajului. Hudson a făcut tot ce-i stătea în putință pentru a atenua temerile oamenilor săi, dar zvonurile răutăcioase au început să se răspândească. Totul a culminat cu izbucnirea unei revolte în 1611. În cele din urmă, Hudson, fiul său și alți 7 au fost puși pe o barcă și abandonați acolo, în Golful Hudson.
Nu se ştie ce s-a întâmplat cu Henry Hudson și cu grupul exilat, pentru că atât barca cât şi trupurile lor n-au mai fost descoperite niciodată…