Doi „oameni-roboţi” au bătut la uşa unui englez, după ce acesta s-a întâlnit cu un OZN. Cine erau?


„Oamenii în negri”, deveniţi celebri peste noapte odată cu filmul SF „Men in Black” (cu Will Smith şi Tommy Lee Jones în rolurile principale), ar fi, conform unor conspiraţionişti, angajaţi ai structurilor guvernamentale, având rolul de a ascunde adevărul despre existenţa extratereştrilor pe Pământ. Alţii cred că ar fi vorba de extratereştri care vor să-şi acopere urmele. Scepticii consideră că este vorba de glumele unor poznaşi, sau pur şi simplu rodul imaginaţiei unora.

Dar totuşi, astfel de cazuri au fost raportate din ce în ce mai des. De exemplu, pe 15 ianuarie 1997, William Shearer, din Essex, din sudul Angliei, a avut o întâlnire cu un OZN. Patru zile mai târziu, a auzit o bătaie la uşă. Afară se aflau doi bărbaţi ciudaţi, îmbrăcaţi în costume gri foarte închis. Unul stătea chiar în faţa uşii, iar celălalt lângă o maşină mare, impozantă.

Cel dintâi – foarte înalt, cu o paloare ca de cadavru, i-a vorbit într-un fel foarte neobişnuit, de parcă ar fi fost un robot. I-a cerut de mai multe ori să îl lase să intre, însă Shearer l-a refuzat, drept pentru care bărbatul a spus că va reveni. O lună mai târziu, Shearer se afla la serviciu, când cei doi bărbaţi au reapărut. Unul din ei era cel care anterior stătuse lângă maşină, însă pe celălalt nu-l cunoştea. Amândoi erau îmbrăcaţi în costume, aveau pălării şi i-au spus lui Shearer că vor să vorbească despre întâlnirea sa cu OZN-ul. Cei doi bărbaţi i-au împărtăşit lui Shearer câteva detalii despre care credea că doar el le ştie.

Suspicios, Shearer le-a cerut actele de identitate, însă cei doi continuau să repete întrebările la care doreau răspuns. În cele din urmă, cei doi au dispărut. Din acel moment, ori de câte ori folosea telefonul, Shearer a început să audă zgomote ciudate în receptor, de parcă ar fi fost urmărit.