Chiar este reală dispariția misterioasă a unui tren cu 104 pasageri, într-un tunel, în Italia anului 1911?


Conform site-ului gospiritual.wordpress.com, un tren care a plecat din Roma spre Milano pe 14 iulie 1911, a dispărut în mod misterios într-un tunel.

Compania de căi ferate Zanetti inaugura un nou tren turistic, format dintr-o locomotivă și 3 vagoane de lux, care urma să călătorească din capitală până la Milano, trecând prin Lazio, Umbria, Toscana, Emilia-Romagna și Lombardia. Între Emilia și Lombardia, trenul trebuia să treacă printr-un tunel lung de aproximativ 1 kilometru, care la acea vreme era considerat cel mai lung tunel montan.

Pentru călătoria inaugurală, Zanetti selectase 100 de pasageri de vază și membri ai unor familii ale companiei de căi ferate. Trenul s-a deplasat încet de-a lungul traseului, pentru a le permite pasagerilor să se bucure din plin de priveliște. Totul mergea bine și călătoria se dovedea mai mult decât minunată, până când trenul a ajuns la tunel. El a intrat în întunericul muntelui, dar nu a mai ieșit niciodată. Mica mulțime care îl aștepta nu l-a mai văzut niciodată ieșind.

Au fost lungi minutele de curiozitate și nedumerire, iar după ce a fost chemată poliția la fața locului, s-a intrat în tunel pentru a vedea dacă nu a fost un fel de avarie, dar în întunericul acelui tunel nu au fost găsiți decât 2 pasageri în stare de şoc. Nu era nicio urmă de tren și nu erau semne de vreun accident. Personalul companiei de căi ferate a inspectat și tronsonul de șine fără niciun rezultat.

Le-a trebuit câteva zile pentru ca cei doi să-și revină, iar unul dintre ei ar fi dat un raport ciudat: ”Am auzit un zumzet ciudat cu puțin timp înainte de intrarea în tunel, în interiorul căruia se ridicase o ceață albă ciudată care părea să se învârtească în jurul trenului, și care a fost literalmente înghițit de această ceață. A fost o experiență oribilă. Am putut să mă salvez împreună cu un alt pasager, sărind dintr-unul dintre puținele vagoane de cale ferată chiar înainte ca locomotiva să intre în tunel. Ne-am prăbușit amândoi pe un teren dur și acesta este ultimul lucru pe care mi-l amintesc despre ceea ce s-a întâmplat”.

De teama altor accidente, acea secțiune a căii ferate a fost închisă, iar compania de căi ferate Zanetti a angajat multe resurse pentru a acoperi incidentul. În pericol era viitorul și credibilitatea companiei. Dar pentru a pune definitiv capăt acestui eveniment misterios, a existat un bombardament aerian care în timpul celui de-al doilea război mondial, care a blocat complet accesul în tunel, împiedicând investigațiile ulterioare.

Ce s-a întâmplat cu cei 104 pasageri și unde au dispărut ei? Unde a putut dispare un întreg tren?

A trecut un deceniu de la dispariția trenului Zanetti, când una dintre rudele pasagerilor dispăruți a găsit o mărturie ciudată în cronicile medievale ale Mănăstirii Modena. Aceasta povestea despre un car metalic satanic, din care ieșea fum negru, urmat de alte trei mai mici. Din aceste care au ieșit trei slujitori ai diavolului, care erau fără barbă și îmbrăcați în stranii haine negre.  ”Slujitorii diavolului” au început să bată la ușa mănăstirii cerând să intre, dar zăvoarele puternice au împiedicat această intrare. Ar fi putut fi trenul nostru dispărut în 1911, care a călătorit în timp până în Evul Mediu?

Mai există o altă mărturie uluitoare. În timp ce studia unele documente, s-a găsit mărturia unui renumit psihiatru din Mexico City, Jose Saxino, care în anii 1840 avea internați 104 italieni în spitalul de psihiatrie din capitala mexicană, care s-au comportat în mod obscur și confuz. Se pare că, după ce a constatat că aceștia nu erau nici mexicani, nici spanioli, ci italieni, pacienții  ar fi susținut că au ajuns în Mexico City cu trenul… un tren care a plecat din Roma. Sunt cei care spun că, după un timp, cei 104 nebuni s-au adaptat la noua lor realitate și s-au integrat în acea nouă viață. Unii au înnebunit în noua lor viață. Dar se pare că nu s-a mai găsit nicio urmă din ei, iar șederea lor în Mexic există doar în nota doctorului Saxino. Din nou, trenul nu a fost găsit niciodată.

Însă, conform site-ului snopes.com, nu s-au găsit documente oficiale care să ateste un asemenea tren care ar fi dispărut într-un tunel și nici cei 104 de nebuni din Mexico City. Totul nu pare a fi decât opera de ficțiune al unui scriitor ucrainean pe nume Nikolai Cherkashin.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO