Dragonii sunt reali? Se pare că da, iar acest lucru se poate observa în videoclipul de mai jos (deşi eu cred că este o făcătură…). În el se poate observa zborul unui dragon, deasupra localităţii Truro (Anglia)…. Aşa să fie?
Oricum, cea mai veche înregistrare a unui dragon o găsim în „Historia Brittonum”, scrisă în jurul anului 829. În timpul domniilor monarhilor din dinastia Tudor, dragonul roşu a fost folosit ca simbol în Coroana britanică, alături de tradiţionalul leu. Dar, mai degrabă decât în Anglia, dragonul roşu este folosit în simbolistica Ţării Galilor (acest teritoriu făcând şi el parte din Marea Britanie), pe numeroase instituţii oficiale, inclusiv pe cel al guvernului galez.
Există o legendă galeză, povestea lui Lludd şi Llefelys, în care dragonul roşu se luptă cu dragonul alb (invadatorul). Ţipetele dragonilor cauzează numai dezastru în regat: femeile avortează, animalele dispar, plantele se ofilesc. Lludd, regele Britaniei, se duce la fratele său cel înţelept, Llefelys, care se afla în Franţa. Llefelys îl sfătuieşte să sape o groapă în centrul Britaniei, să o umple cu mied şi să o acopere cu un veşmânt. Lludd făcu acest lucru, dragonii băură din mied şi adormiră… iar Lludd îi încătuşă.
Într-adevăr, există un adevărat cult al britanicilor pentru dragon (vedeţi, de exemplu, mai jos, statuia cu dragonul roşu, pe care o puteţi găsi dacă ajungeţi în Ţara Galilor). Atunci, te poţi întreba: acest animal chiar a fost un mit, rezultat din imaginaţia oamenilor, sau a existat cu adevărat? Eu cred doar în ultima versiune: cred că aceşti dragoni au existat cu adevărat în istoria străveche a omenirii. Şi poate că de aceea ei au fost veneraţi de organizaţiile oculte (francmasonerie, Illuminati etc.), aşa cum spuneam şi în acest articol: Un alt mare secret al omenirii: Illuminati venerează steaua Sirius, pentru că de acolo provin “extratereştrii-dragoni” ce au vizitat Pământul în vechime!
Acum, revenind la acest videoclip postat, eu cred totuşi că este un fals, fiind un CGI (un videoclip editat cu ajutorul unui program grafic). Mişcarea sa pare atât de artificială…