Americanii lansează un satelit secret – CLIO – pentru o agenţie guvernamentală „anonimă” şi având un scop necunoscut publicului! Se continuă proiectul BlueBeam?


CLIOAstăzi, 16 septembrie 2014, este lansat din cosmodromul american Cape Canaveral (Florida), o rachetă denumită Atlas V 401 şi care va transporta un satelit misterios denumit CLIO, scrie site-ul spaceflightinsider.com. De ce spun că e misterios acest satelit? Pentru că el a fost construit de celebra corporaţie americană Lockheed Martin pentru o agenție guvernamentală americană (fără a i se da numele), iar scopul satelitului rămâne la fel de necunoscut. Sistemul CLIO a fost construit utilizându-se tehnologiii comerciale (cel puţin aşa declară producătorul! – dar eu nu cred aşa ceva, pentru că astfel n-ar mai fi atât de misterios!; sunt sigur că în producţia sa s-au folosit tehnologii militare avansate). Producătorul mai spune că la construcţia lui CLIO a utilizat platforma de satelit A2100. Aceasta înseamnă că pentru construcţia lui CLIO s-au folosit generatoarele solare, sistemul de propulsie și electronica de bază de pe A2100. În prezent, există mai mult de 40 de sateliți construiţi pe platforma A2100, care deservesc atât agenţii guvernamentale cât şi companii comerciale.

CLIO, ca şi ceilalţi sateliţi A2100, va fi pus într-o orbită medie a Pământului (adică cea cuprinsă între 2.000 de kilometri şi 35.000 de kilometri).

Misterul din jurul CLIO este similar cu o altă misiune secretă, ca lansarea pe 8 septembrie 2009 a satelitului Palladium at Night (PAN). Ca şi CLIO, PAN a fost construit de Lockheed Martin pentru o agenție guvernamentalăanonimă”. Şi acest satelit s-a bazat pe aceeaşi platformă A2100; cu puțin timp înainte de lansarea, guvernul american a recunoscut PAN este un satelit de comunicații militare clasificate.

Totuşi, satelitul PAN a fost urmărit încă de la lansarea sa de către observatorii amatori, care au observat că el nu se comportă ca un satelit normal de comunicații. Vom ști mult mai multe despre CLIO, de îndată ce se va putea urmări orbita sa de funcționare, pentru a vedea dacă acesta este un satelit geostaționar ca PAN (adică situat la o înălţime de peste 35.000 de km) sau este cu totul altceva.

Ar putea fi CLIO, dar şi PAN, sateliţi prin care se realizează programul BlueBeam de proiecţie holografică, şi prin care noi avem impresia că vedem pe cer tot felul de OZN-uri şi lumini misterioase?


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock