NASA anunţă o „descoperire epocală” dincolo de sistemul nostru solar. Ce credeţi că va fi?


Astăzi, 22 februarie 2017, Agenţia Spaţială Americană (NASA) urmează să organizeze o conferinţă de presă în care va anunţa ”o descoperire majoră făcută dincolo de sistemul nostru solar”.

Potrivit site-ului NASA, conferinţa va dezvălui informaţii despre descoperirile făcute de cercetătorii americani cu ajutorul telescopului spaţial Spitzer. Conferinţa de presă va avea loc pe 22 februarie la ora 13.00 EST (20.00 ora României) şi va fi transmisă în streaming live pe postul NASA TV şi pe site-ul NASA. La această conferinţă vor participa astronomi şi experţi în ştiinţe planetologice din mai multe ţări ale lumii.

Publicul va putea să adreseze întebări folosing hashtagul #AskNASA în timpul evenimentului. De asemenea, agenţia spaţială americană va organiza o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe platforma Reddit imediat după încheierea conferinţei.

Sursa: observator.tv

P.S. Am şi eu un comentariu de făcut cu privire la acest anunţ NASA pe care îl vom afla seara aceasta. Nu vă entuziasmaţi prea mult! Desigur, când aflăm de „o descoperire majoră făcută dincolo de sistemul nostru solar”, ne gândim la o exoplanetă mai deosebită, asemănătoare Pământului sau poate, de ce nu, „Steaua Morţii” (Nemesis), steaua-pereche a Soarelui nostru. Dar, eu cred că NASA face din nou tam-tam pentru nimic… aşa a făcut şi în noiembrie 2010. Pe 13 noiembrie 2010, NASA anunţase că luni, 15 noiembrie 2010, va face un anunţ despre o descoperire extraordinară aflată în „vecinătatea noastră cosmică”. Dar, descoperirea extraordinară, aflată în „vecinătatea” noastră nu era altceva decât o gaură neagră tânără, situată la 50 de milioane de ani-lumină distanţă, gaură neagră care oricum nu poate fi observată direct, ci doar dedusă matematic. Toată povestea o puteţi reciti AICI – NASA şi-a bătut joc de noi: „obiectul excepţional din vecinătate” e de fapt o gaură neagră aflată la 50 de milioane ani-lumină).

Aşa că nu vă aşteptaţi la vreun anunţ extraordinar nici de data aceasta. Lucrurile cu adevărat importante nu se fac publice…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock