O, Dumnezeule! Un soft genealogic a descoperit că Iliescu se trage din patriarhul biblic Matusalem, cel care a trăit 969 de ani! Cât va trăi Iliescu?


Genealogia este una dintre cele mai vechi, dar și printre cele mai importante, științe auxiliare ale istoriei având drept scop studiul nașterii și evoluția famiililor, înrudirile care se stabilesc între persoanele unei epoci, evoluția acestor înrudiri în timp, precum și rolul pe care aceste înrudiri îl joacă în desfășurarea evenimentelor istorice. Genealogiile sunt înșiruiri sistematice ale membrilor unei familii, făcute pentru a stabili originea și gradul lor de rudenie.

De exemplu, în anul 2018 scriam un articol (EXCLUSIV! Alexandru Ioan Cuza avea în el sângele lui Ştefan cel Mare) despre primul domnitor al României, Alexandru Ioan Cuza, care avea în el sângele lui Ştefan cel Mare. Întotdeauna m-au interesat lucrurile acestea… oare conducătorii României sau ale provinciilor româneşti se trăgeau din alţi conducători care au trăit înaintea lor?

Zilele trecute m-am gândit să aflu care au fost înaintaşii lui Ion Iliescu, primul preşedinte al României după comunism. Precum ştiţi, în ultima perioadă au apărut în spaţiul social-media o mulţime de glume (macabre sau nu) despre îndelungata vârstă pe care Iliescu o are. Dacă nu cumva Iliescu a descoperit vreo reţetă secretă a longevităţii, m-am gândit că poate totul i se trage de la genele strămoşilor lui.

Aşa că m-am apucat să-i fac genealogia lui Iliescu, folosindu-mă de datele pe care le aveam la dispoziţie, dar şi de baze de date de pe Internet, cum ar fi Familysearch.org (care este o bază de date enormă ce conţine informaţii din întreaga lume despre ascendenţa diverselor personalităţi ale lumii). Dacă informaţiile deţinute sunt corecte, atunci ceea ce am descoperit este cu adevărat şocant. Ion Iliescu nu numai că are ca strămoşi pe domnitori celebri ca Şerban Cantacuzino Vodă, Vlad Ţepeş sau Basarab I, dar, mergând mult mai departe în genealogie, şi corelându-mă cu descoperirile genealogiştilor şi arheologilor, am aflat cu stupoare că Iliescu s-ar putea trage din binecunoscutul patriarh biblic Matusalem, cel care a trăit 969 de ani, conform Bibliei!

Acum, nu zic că Iliescu ar putea trăi ca Matusalem, dar am putea să ne aşteptăm să depăşească cu uşurinţă vârsta de 100 de ani…

P.S. 1 APRILIE ĂSTA…