Gândacii ne transmit un avertisment: omenirea va dispărea cât de curând!

  •  
  •  
  •  
  •  

gandac9Dr. Michael Lizard de la Univ. din Ocklahoma a făcut recent o descoperire şocantă. El afirmă că gândacii sunt creaturi extrem de inteligente, care comunică între ei. El a mai descoperit şi un “limbaj al comunicării gândacilor”, astfel încât…în prezent noi am putea comunica şi cu gândacii!

Iată ce susţine dr. Lizard: “Am observat încă de ceva timp în urmă că multe insecte au multe căi de a comunica, ca de exemplu dansul albinelor, pentru ca regina albinelor să ştie unde poate fi găsită mâncarea. Gândacii comunică mişcându-şi antenele, mandibulele şi picioarele din faţă, realizând astfel o formă de limbaj. Colegii mei şi cu mine am muncit mulţi ani pentru a le descifra limbajul şi iată că am reuşit. Cu ajutorul tehnologiei calculatoarelor, scopul nostru a fost atins complet. Acum, putem comunica cu ei”.

Omul de ştiinţă explică cum se realizează această comunicare. O cameră videominusculă le observă mişcările, iar calculatorul “traduce” aceste mişcări înntr-o formă de comunicare în limba engleză. Pentru a vorbi cu gândacii, computerul creează un “gândac virtual”, care îşi mişcă antenele, mandibulele şi picioarele din faţă.

Dr. Michael Lizard afirmă că a fost impresionat de ceea ce a discutat cu gândacii. El a chemat un ziarist, pe nume Richardson, de la un mare cotidian american, pentru a-i lua un interviu. Vă prezentăm în continuare acest interviu:

Richardson: Bună, dle Gândac, aş putea să-ţi spun pe un nume?

Gândac: Nu, pentru că nu vei fi capabil să-mi pronunţi numele, aşa că poţi să-mi spui dl. Gândac.

Richardson: Bine, dle Gândac, ce-ai vrea să spui?

Gândac: Mai întâi, aş vrea să felicit oamenii pentru că au făcut posibilă comunicarea cu noi; nu ne-am gândit niciodată că ar fi posibil lucrul acesta. Credeam că sunteţi atât de egoişti, încât nu veţi observa că mai sunt şi alte fiinţe inteligente pe Pământ.

Gândacii cred că oamenii sunt violenţi

Richardson: Se pare că n-ai vreo părere bună despre oameni. De ce?

Gândac: Nu avem o părere negativă totală despre voi. Oamenii au multe calităţi admirabile, dar aveţi o natură violentă. Gândacii au fost pe acest pământ încă de la începuturi. Am văzut mii de specii, apărând şi dispărând, de la dinozauri până la păsări, şi puţine specii au atins un nivel de inteligenţă ca al vostru. De fapt, voi sunteţi singura specie cu care am reuşit să comunicăm. E atât de mare păcat că vă aflaţi pe punctul de a vă distruge singuri.

Omenirea va distruge această planetă…

Richardson: Despre ce vorbeşti, dle Gândac?

Gândac: Despre armele voastre nucleare, despre bolile voastre create genetic, despre poluarea voastră. Şi toate creaturile acestei planete, cu excepţia unora pe care voi le numiţi “gândaci” pot fi distruse. Sunt convins că în curând noi vom construi o nouă lume pentru noi, din cenuşa celei vechi pe care voi o veţi distruge.

Richardson: Abia aşteptaţi ziua în care veţi conduce lumea?

Gândac: Să conducem lumea? Voi, cu natura voastră ambiţioasă… Pentru voi, totul înseamnă luptă! Noi nu vrem decât să trăim şi să fim lăsaţi să trăim. A construi o nouă lume va fi un lucru foarte dificil, şi atât de multe lucruri pe care le iubim vor dispărea. Sincer, în ciuda faptului că voi aţi încercaţi să ne striviţi, să ne otrăviţi, să ne prindeţi în capcană şi să ne omorâţi, totuşi ne place unele lucruri pe care le-aţi adus în lume.

Gândacilor le va fi dor de oameni

Richardson: Ca de exemplu?

Gândac: Clădirile. Casele voastre, birourile voastre şi alte construcţii ne-au oferit locuri minunate pentru a trăi şi mânca. Ele ne oferă un adăpost mai bun decât am fi putut-o face noi. Unele din lucrurile voastre fac ca mâncarea noastră să fie foarte delicioasă. De exemplu, chestiile acelea unsuroase care se găsesc sub aragazele şi frigiderele voastre. Şi sacoşele de piaţă, făcute din hârtie, sunt bogate în fibre şi proteine şi sunt foarte gustoase. Nu mai găsim ceva aşa de bun prin natură. Odată ce aţi dispărut, toate aceste lucruri bune pentru noi vor dispărea. Sincer, ne va fi dor de oameni.

Oamenii vor ajunge la pieire datorită firii lor lacome

Richardson: Şi de ce eşti atât de sigur că suntem condamnaţi la pieire?

Gândac: N-ai înţeles nici acum? Natura voastră violentă, armele voastre groaznice, viziunea voastră egoistă. Chiar şi acum vă aflaţi în război! Se pare că n-aţi învăţat niciodată ce înseamnă să vă faceţi rău vouă şi altor specii. Tot timpul aveţi războaie. Mintea voastră diabolică a creat noi viruşi periculoşi; chimicalele voastre otrăvesc aerul pe care-l respiraţi şi apa pe care o beţi. Poluarea aerului face ca planeta să se încălzească. Sunteţi prea fragili pentru a îndura toate aceste schimbări aduse climatului vostru. Unii oameni au spus acest lucru conducătorilor planetei, dar ei n-au ascultat de aceste vorbe. Ei râd şi vă ridiculizează, şi afirmă că aceste teorii nu pot fi demonstrate. Cei care au înţeles asta sunt o minoritate mică. Marea majoritatea dintre voi nu puteţi trece peste lăcomia naturii voastre umane, peste ambiţia voastră, peste dorinţa voastră de a cuceri şi de a ucide. Sunteţi divizaţi între “noi” şi “ei” şi astfel vă distrugeţi unii pe ceilalţi până la pieire. Vă divizaţi în naţiuni, religii, triburi, dar tot oameni sunteţi.

Dacă aţi putea abandona toate acestea şi să puteţi colabora între voi, şi alte fiinţe vii, aţi putea supravieţui, dar nu veţi fi în stare să faceţi asta. V-am urmărit încă de când au apărut primii oameni. Nu v-aţi temperat natura întunecată a naturii voastre; e peste capacitatea voastră de a face asta. Noi vom fi trişti văzându-vă că veţi dispărea, şi chiar şi mai trişti atunci când toate creaturile vor dispărea. Şi nu vă veţi salva pentru că sunteţi prea stupizi!

Când dl. Gândac a spus asta, ziaristul care-i lua interviul s-a enervat atât de tare, încât a încercat să-l calce pe acest gândac cu care comunica. Dar dr. Michael Lizard l-a oprit să-l ucidă, gândacul scăpând astfel într-o gaură din perete. Dr. Michael Lizard i-a spus dlui Gândac: “Deci, ucigându-l pe dl. Gândac, crezi că îi vei demonstra că el s-a înşelat? De fapt, i-ai demonstrat că el are dreptate, că omul e o fire violentă din naştere”. Ziaristul s-a simţit…şi ea spus doctorului să-i trimită dlui Gândac scuzele sale pentru că şi-a ieşit din fire. Şi câtă dreptate a putut avea un gândac!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu