Învăţaţi să fraieriţi lumea, de la „Puştiul galben”, cel mai mare escroc al lumii


Pustiul galbenUnul dintre cei mai îndrăzneţi escroci, a fost Joseph Weill zis „Puştiul galben” (deoarece obişnuia să poarte costume, cravate şi mănuşi din piele de ied, toate galbene) a trăit până la 100 de ani, dându-şi sufletul în pace într-un azil de bătrâni din Chicago. Activând în această „meserie” mai mult de o jumătate de secol sub nume false, fără nicio legătură cu realitatea precum „Sir John Ruskin Wellington”, „Contele Ivan Ivarnov” şi chiar „Prinţul Florizel de Boemia” – ticăloşiile sale i-au adus aproximativ 6 milioane de dolari. Ceea ce i-a ajuns cu vârf şi îndesat pentru o bătrâneţe confortabilă.

Devenind sursa de inspiraţie a filmului The Sting (Ţeapa), cu rolurile principale interpretate de Robert Redford şi Paul Newman, el a preferat să-i tragă pe sfoară pe cei la fel de necinstiţi ca şi el. „O persoană cu adevărat cinstită nu ar fi căzut niciodată pradă trucurilor mele”, spunea el în timp ce-şi păstra comentariile cele mai usturătoare pentru oameni de afaceri şi pentru bancheri. „Aceştia sunt cei mai mari fraieri din lume, deoarece totdeauna caută modalitatea cea mai uşoară de a face rapid o grămadă de bani. Dintre toţi oamenii care pot fi păcăliţi, ei sunt probabil victimele ideale.”

Închiriind o bancă abandonată, el a angajat clienţii unei săli de biliard pe post de casieri şi a umplut sacii de bani cu discuri de plumb. Convingându-l pe un producător de săpun că înfiinţase astfel o bancă rentabilă, l-a păcălit pe acesta să depună o sumă considerabilă cu o rată foarte ridicată a dobânzii. Cu altă ocazie, a cumpărat o carieră de piatră părăsită, pe care a umplut-o cu praf de aur împrăştiat cu ajutorul unei arme de foc. Dând de veste că pământul conţine aur şi că intenţionează să deschidă o mină de exploatare, a vândut acţiuni celor lacomi şi creduli. Aceeaşi tactică a adoptat-o cu succes într-o mică aşezare de-a lungul râului Chicago. Majoritatea afacerilor sale erau pe termen scurt, rareori cu o durată mai mare de o săptămână, deşi unul din birourile-fantomă de brokeraj a continuat să funcţioneze aproape douăzeci de ani. Deseori prins, trimis la închisoare de patruzeci şi unu de ori, Weill a stat, în total, în spatele gratiilor doar şase ani. Condamnat în cele din urmă la douăzeci şi şase de luni în închisoarea din Atlanta pentru a fi vândut un puţ de petrol din care ţâşnea numai apă, la eliberare, în 1941, s-a hotărât că este momentul să se retragă şi să se bucure de roadele muncii sale… ceea ce s-a şi întâmplat în cea de-a treia şi lunga parte a vieţii sale.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock