Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cum a reuşit un ghanez să păcălească americanii cu 1 miliard de dolari

86

GhanaJohn Ackah Blay-Miezeh era un ghanez fermecător, cu darul vorbirii, care i-a dus de nas pe mulţi americani bogaţi. Cum? Dându-se drept moştenitorul regal al unui fond năucitor de 27 de miliarde de dolari, aparent păstrat în ţara lui natală. Căutând să obţină împrumuturi pentru a lupta să recupereze ceea ce, spunea el, îi aparţine de drept, a oferit în schimb o dobândă de o mie de dolari pentru fiecare cent „investit”. Se crede că, doar în Philadelphia, a reuşit să strângă aproape 18 milioane de dolari şi că, în perioada 1972-1986, el şi „agentul” său american, Robert Ellis, au obţinut sume ce s-au ridicat până la aproape un miliard de dolari.

Deşi numit permanent drept un escroc de către mass-media, a trăit în lux ani de zile, strângând dolar după dolar. Când s-a întors totuşi în Ghana pentru a-şi monitoriza „moştenirea”, a fost arestat şi condamnat la moarte. Poate că vizita sa a fost impulsionată de iminenta arestare şi în America: partenerul său Ellis se află în prezent în închisoare pentru fraudă şi furt calificat.

Blay-Miezeh nu a flirtat mult timp cu ideea pedepsei capitale. Ajutat de prieteni bogaţi, la puţin timp după condamnare trăia din nou în mijlocul înaltei societăţi din Londra, alegându-se cu şi mai mulţi bani de pe urma bogătaşilor idioţi. După toate relatările, el continuă să ducă o viaţă opulentă, pe măsura unei persoane care ştie că cea mai mare minciună este totdeauna şi cea mai bună.

Orgoni Crystal