O jurnalistă susţine că 4 roboţi dotaţi cu inteligenţă artificială ar fi ucis 29 de oameni de știință într-un laborator din Japonia. Cât de adevărată e informaţia?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

Jurnalista Linda Moulton Howe a susținut că 4 roboți de inteligență artificială au ucis 29 de oameni de știință într-un laborator din Japonia în 2018. ​Jurnalista a spus povestea la „Conscious Life Expo” din Los Angeles în februarie 2018, iar un videoclip de la eveniment a devenit viral după ce a fost difuzat pe rețelele de socializare.

Iată ce-a spus atunci jurnalista (ce susţine că a primit informaţia de la cineva dintr-un email): „La o companie de top din Japonia, 4 roboţi dezvoltaţi pentru aplicaţii militare, au ucis 29 de oameni de ştiinţă într-un laborator. Şi au făcut-o cu ajutorul gloanţelor metalice. Nu ştiam că există aşa ceva. Partea cea mai înfricoşătoare a poveştii e aceea că doi lucrători ai laboratorului au dezactivat 2 roboţi, l-au dezansamblat pe al treilea, însă un al patrulea robot s-a conectat la un satelit pentru a downloada informaţii despre cum să se reconstruiască. E ceva serios, Linda, dar nu veţi auzi despre asta din mass-media (…)”

Cum această ştire a apărut pe Facebook şi pe Twitter în mai multe locuri, ea a fost verificată de „Reuters Fact check” AICI. Concluzia jurnaliştilor de la Reuters: „Nu există nicio dovadă care să susţină afirmaţiile online că 4 roboţi dotaţi cu inteligenţă artificială au ucis 29 de oameni de ştiinţă în Japonia sau Coreea de Sud”. Totuşi, dacă aceasta trebuia să rămână o informaţie secretă, şi într-un fel a scăpat în online, niciun laborator militar sau instituţie oficială nu va confirma aşa ceva.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock