O jurnalistă susţine că 4 roboţi dotaţi cu inteligenţă artificială ar fi ucis 29 de oameni de știință într-un laborator din Japonia. Cât de adevărată e informaţia?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

Jurnalista Linda Moulton Howe a susținut că 4 roboți de inteligență artificială au ucis 29 de oameni de știință într-un laborator din Japonia în 2018. ​Jurnalista a spus povestea la „Conscious Life Expo” din Los Angeles în februarie 2018, iar un videoclip de la eveniment a devenit viral după ce a fost difuzat pe rețelele de socializare.

Iată ce-a spus atunci jurnalista (ce susţine că a primit informaţia de la cineva dintr-un email): „La o companie de top din Japonia, 4 roboţi dezvoltaţi pentru aplicaţii militare, au ucis 29 de oameni de ştiinţă într-un laborator. Şi au făcut-o cu ajutorul gloanţelor metalice. Nu ştiam că există aşa ceva. Partea cea mai înfricoşătoare a poveştii e aceea că doi lucrători ai laboratorului au dezactivat 2 roboţi, l-au dezansamblat pe al treilea, însă un al patrulea robot s-a conectat la un satelit pentru a downloada informaţii despre cum să se reconstruiască. E ceva serios, Linda, dar nu veţi auzi despre asta din mass-media (…)”

Cum această ştire a apărut pe Facebook şi pe Twitter în mai multe locuri, ea a fost verificată de „Reuters Fact check” AICI. Concluzia jurnaliştilor de la Reuters: „Nu există nicio dovadă care să susţină afirmaţiile online că 4 roboţi dotaţi cu inteligenţă artificială au ucis 29 de oameni de ştiinţă în Japonia sau Coreea de Sud”. Totuşi, dacă aceasta trebuia să rămână o informaţie secretă, şi într-un fel a scăpat în online, niciun laborator militar sau instituţie oficială nu va confirma aşa ceva.


Lasă un comentariu