„Extraterestru” ucis într-un accident de maşină de 3 studenţi… sau nu?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Trei studenţi, colegi de cameră, au devenit celebri în lume în momentul în care (spun ei) au accidentat un „extraterestru” pe un drum îndepărtat. Pe 8 iulie 1953, Edward Watters, Thomas Wilson și Arnold Payne mergeau cu maşina pe Autostrada 78, la vest de Atlanta (SUA), atunci când Watters, care era şofer, a fost nevoit să frâneze violent.

Cei trei au povestit că au dat peste ceva uimitor: două creaturi umanoide stăteau lângă o a treia creatură, care se afla întinsă pe jos înaintea mașinii, şi care părea că se afla fără viață pe asfalt. Cele două creaturi au alergat către o navă roșie, care îi aștepta în apropiere și au decolat brusc în noapte.

Povestea a creat rumoare în rândul publicului, toţi vorbind despre vizita extratereștrilor și secrete guvernamentale, cei trei martori fiind solicitaţi pentru mai multe interviuri.

Corpul celei de-a treia creaturi moarte a fost recuperat de autorități și examinat de Dr. W. A. ​​Mickle de la Universitatea Emory, care a făcut o analiză destul de interesantă. El a spus că trupul creaturei se asemăna foarte bine cu trupul unei maimuțe Rhesus.

Nu a durat mult ca Watters și prietenii săi să admită că totul a fost o farsă. Cei trei au făcut rost de o maimuță, pentru 50 de dolari, de la un magazin local de animale de companie. Maimuţa a fost ucisă, rasă și i s-a tăiat coada, apoi a fost pusă pe autostradă.

După ce a fost trimis în judecată, Watters a fost amendat cu 40 de dolari pentru încălcarea legilor din domeniul sănătății din statul Georgia. Şi cu asta s-a mai dezlegat încă o enigmă cu privire la incidentele cu „extratereştri”…