Ce explicaţie există pentru această fotografie bizară ce pare că prezintă o creatură Mothman (omul-molie)?


În urmă cu câteva zile o mare controversă a izbucnit pe un forum de conspiraţii din America, datorită unei poze halucinante (presupusă a fi din anii ’70) şi care ar prezenta o creatură necunoscută aflată într-un copac, sugerându-se că ar fi vorba de celebrul „Mothman” („omul-molie”). Mothman este o creatură din folclorul american, existând mai mulţi martori de-a lungul timpului care susţineau că au observat creaturi mari, cu aripi gigantice şi ochi mari strălucitori.

Fotografia din anii ’70 are următoarea relatare (din punctul de vedere al povestitorului): „Din păcate, tatăl meu a murit recent, şi, în timp ce sortam bunurile sale personale, am dat peste un album foto, care conţinea şi această fotografie. Am întrebat-o pe mama ce știa despre fotografie; mi-a spus că tatăl meu a făcut fotografia prin anii ’70, în timp ce era într-o vacanță în America cu un prieten. Și-a amintit că tatăl meu îi arăta fotografia și îi spunea că el și prietenul său au văzut un fel de creatură de dimensiuni umane, agățându-se de un copac. Apoi creatura a sărit din copac și a zburat în pădure.

Am scanat fotografia în computer pentru a o privi mai bine, ținând cont de faptul că este o fotografie foarte veche, unele detalii pot fi văzute atunci când măriți creatura care se agață de copac. Se poate vedea ceva ce seamănă cu un cap cu urechi ascuțite, eventual cu 2 ochi, poate o aripă în stânga și un picior în dreapta. Orice ar fi, cu siguranță e foarte bizar. Am căutat pe Internet și cel mai apropiat lucru pe care l-am putut găsi este creatura numită Mothman.”

Dar, surpriza acum vine: un utilizator a reuşit să identifice sursa imaginii. Ea a fost preluată dintr-o filmare din 2012 a unui urs care urcă pe copac. Verificaţi videoclipul YouTube AICI.

În concluzie, este posibil ca întreaga poveste să fie o farsă. Aşadar, atenţie la ceea ce găsiţi pe Internet…


Lasă un comentariu